Foto – Shutterstock

Ārstē ar pieskārienu 0

Zīdaiņa ķermenīti paņem rokās un strādā kā ar līdzsvara kausiņu. Osteopāta pirksti ir kā filigrāni, trenēti instrumenti. Ar pieskārieniem mugurkaulam, galvaskausam un šuvītēm osteopāts izvērtē, cik saspringti vai kustīgi ir audi. Vietās, kur kustība nav brīva, bērns var reaģēt ar kliedzienu, asarām vai kā citādi izrādīt diskomfortu.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Krievija izsludinājusi Ukrainas prezidentu Zelenski meklēšanā. Uz kāda pamata tas noticis? 87
Lasīt citas ziņas

“Spēju atšķirt, kad pacientam negribas, ir nepatīkami un kad kaut kas sāp. Gadās, ka mammas ļoti emocionāli reaģē uz mazuļa raudām, īpaši, ja tas ir pirmais bērniņš. Zīdainis jūt, ka mamma “uzvelkas” līdz ar viņu. Atkal rodot kontaktu ar bērnu, var turpināt nepieciešamās manipulācijas,” procesu raksturo osteopāte.

Osteopātija nav kā tradicionālās masāžas kurss, kad pietiek ar dažiem apmeklējumiem. Ar šo maigo pieskārienu tehnikas palīdzību atjauno kaulu, muskuļu, saišu un saistaudu savstarpēji līdzsvarotu darbību, atbrīvo izveidojušos “blokus”, nospriegotus muskuļus, atjauno optimālu šķidruma cirkulāciju organismā. Osteopātiju bieži izmanto kā papildu ārstniecības metodi klasiskajai medicīnai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.