Foto: Freepik.com

Laiks gatavot ziemas krājumus! Praktisks padoms, kā pareizi saldēt dārzeņus, lai tie saglabātu savu garšu 0

Dārzeņu sezonas laikā der sagatavot arī saldētus krājumus – ne tikai, lai ietaupītu, bet arī lai jebkurā laikā pa rokai būtu kāda piedeva zupai vai sautējumam.

Reklāma
Reklāma
Tu pati sev pieliec klāt gadus! 8 ieradumi, kas liek sievietēm novecot ātrāk
Kokteilis
Lūdzu, lūdzu, kaut es būtu viens no viņiem: cilvēki, kas dzimuši šajos trijos datumos, tiek uzskatīti par visgudrākajiem pasaulē
Kokteilis
Ir tikai daži izredzētie… Noskaidro, vai tev blakus stāv spēcīgs sargeņģelis
Lasīt citas ziņas

Burkāni. Nomizo, sagriež ripiņās vai kubiņos. Blanšē 2–3 minūtes, tad atdzesē aukstā ūdenī un nosusina.

Ziedkāposti. Sadala nelielās rozetēs, blanšē 3 minūtes, pēc tam atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zaļie zirnīši. Nomizo un blanšē 2 minūtes. Atdzesē un liek saldētavā.

Sviesta pupiņas (zaļās, dzeltenās). Nogriež pākstīm galus, sagriež gabaliņos. Blanšē 2–3 minūtes.

Paprika. Izņem sēklotni, sagriež strēmelēs vai kubiņos. Var saldēt bez blanšēšanas.

Spināti, skābenes, dilles, pētersīļi, lociņi. Nomazgā, nosusina, sa­smalcina vai atstāj veselus. Var saldēt ar ūdeni ledusformiņās vai bez.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.