Foto: Freepik.com

Laiks gatavot ziemas krājumus! Praktisks padoms, kā pareizi saldēt dārzeņus, lai tie saglabātu savu garšu 0

Dārzeņu sezonas laikā der sagatavot arī saldētus krājumus – ne tikai, lai ietaupītu, bet arī lai jebkurā laikā pa rokai būtu kāda piedeva zupai vai sautējumam.

Reklāma
Reklāma
10 nopietni brīdinājuma signāli, ka tavām aknām ir vajadzīga palīdzība
Kokteilis
Ja sieviete tevi patiesi mīl, viņa regulāri teiks šīs 4 lietas 1
ASV prezidenta Donalda Trampa sacītais par Putinu nepārsteidz! Šos vārdus viņš jau vienreiz teica…
Lasīt citas ziņas

Burkāni. Nomizo, sagriež ripiņās vai kubiņos. Blanšē 2–3 minūtes, tad atdzesē aukstā ūdenī un nosusina.

Ziedkāposti. Sadala nelielās rozetēs, blanšē 3 minūtes, pēc tam atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zaļie zirnīši. Nomizo un blanšē 2 minūtes. Atdzesē un liek saldētavā.

Sviesta pupiņas (zaļās, dzeltenās). Nogriež pākstīm galus, sagriež gabaliņos. Blanšē 2–3 minūtes.

Paprika. Izņem sēklotni, sagriež strēmelēs vai kubiņos. Var saldēt bez blanšēšanas.

Spināti, skābenes, dilles, pētersīļi, lociņi. Nomazgā, nosusina, sa­smalcina vai atstāj veselus. Var saldēt ar ūdeni ledusformiņās vai bez.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.