3. Masējamies 0


Pēc mazgāšanās, izmantojot krēmu kā slīdvielu, ieteicams veikt pašmasāžu. Tā tiks veicināta asinsrite – ar uzturu uzņemto barības vielu un skābekļa pieplūde ādai –, kā arī krēma iesūkšanās tajā.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Šim nolūkam var izmantot speciālas masāžas ierīces – rullīti vai cimdu.

Pirms tam noteikti noskaidrojiet (literatūrā vai internetā) pareizas masāžas līnijas. Tā jāveic limfas teces virzienā. Neprasmīgi rīkojoties, kādā ķermeņa daļā var izraisīt tūsku.

4. Cīnāmies pret celulītu

CITI ŠOBRĪD LASA

Ziemā vairākums kustamies mazāk, tādēļ celulīts kļūst izteiktāks. Nav patīkami, ka āda tik grubuļaina kā apelsīna miza, tādēļ pēc rūpīgas attīrīšanas ar skrubi celulīta skartās zonas ieteicams ieziest ar speciālu krēmu, kam ir karsējošs vai atvēsinošs efekts. Jāizvēlas tīkamākais, jo iedarbības ziņā atšķirības nav – abi paātrina vielmaiņu un tauku šķelšanos zemādā. Ja ir paplašināti vai tuvu ādas virskārtai esoši asinsvadi, kā arī nosliece uz mikroskopisku zemādas asinsizplūdumu rašanos, krēmu ar termoefektu izmantot nedrīkst. Tas paplašina kapilārus un var veicināt to plīšanu.

Ziemā vairākums kustamies mazāk, tādēļ celulīts kļūst izteiktāks.

Protams, jāatceras, ka celulīta rašanās iemesls galvenokārt ir nepietiekama fiziska aktivitāte un neveselīgs uzturs. Ja nemainīsiet dzīvesveida ieradumus, mēģinājumi tikt vaļā no apelsīna miziņas līdzināsies cīņai ar vējdzirnavām.

5. Palutinām

Ķermeņa āda priecāsies, ja kādreiz tai uzklāsiet vērtīgām vielām bagātīgu masku. Tas gan nav vienkārši paveicams: vajadzīgs liels daudzums masas, palīgs, kurš ar to vienmērīgi pārklās visu ķermeni un lāviņa, kur ērti un netraucēti vismaz 20 minūtes pagulēt. Šaurā dušas telpā to izdarīt neizdosies, bet dzīvojamā istabā – pārāk liela ķēpa! Uzklāt plānu, teju caurspīdīgu kārtiņu nav jēgas. Tad jau labāk bagātīgi ieziesties ar krēmu.

Īstā reize, kad lutināt ādu ar, piemēram, aļģu vai dūņu masku, ir pirts apmeklējums. Aļģes padara ādu gludāku un elastīgāku, mazina celulītu, veicina toksīnu izvadīšanu un zemādas tauku šķelšanu. Dūņas bagātīgi apgādā šūnas ar vitamīniem, mikroelementiem un skābekli, dziedē iekaisušu un sakairinātu ādu, izvada no organisma kaitīgās vielas, balina vasarraibumus un pigmenta plankumus, kā arī palīdz uzveikt dažādas ādas slimības. Ķermenim tāpat var izmantot jebkuru masku, ko klāj uz sejas. Ja, protams, nav žēl tādu daudzumu, piemēram, ābolu, biezpiena vai citu labumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.