Foto – Shutterstock

Maltīte ādai 0


Vairākumam sieviešu mūža otrajā pusē problēmas sagādā liekais svars, kas kaitē gan veselībai, gan skaistumam. Korpulentajām krunciņas gan redzamas mazāk, toties plakstiņu noslīdējums un dubultzods mēdz būt izteiktāks. Lai vieglāk atbrīvotos no liekajiem kilogramiem, jācenšas noskaidrot to rašanās iemeslu, kas varētu būt gan mazkustība, gan pārmērības ēšanā, gan hormonu līdzsvara zudums vai kas cits.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Lasīt citas ziņas

Ieturēt diētu nenozīmē badoties. Lai visam organismam un ādai netrūktu barības vielu, nepieciešams pilnvērtīgs uzturs. Piemēram, ļoti svarīgs ir E un C vitamīns, kas sargā no saules nelabvēlīgā starojuma, A vitamīns, kam piemīt reģenerējoša iedarbība, kā arī citi. Tāpat āda nevar iztikt bez kalcija, cinka, magnija un citām minerālvielām.

Vitamīni no zarnu trakta ne vienmēr labi uzsūcas, tāpēc reizēm der ņemt talkā uztura bagātinātājus. Ādas izskatu uzlabo arī glikozamīnu saturoši preparāti, ko lieto locītavu slimību profilaksei. Tā būs pateicīga par maskām no medus, olas dzeltenuma, eļļas, rīvētiem burkāniem, gan neaizmirstot, ka tie krāso.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja jaunībā masku gatavojām ar kefīru, tagad piemērotāks būs saldais krējums. Skābpiens noloba atmirušo slāni, taču brieduma gados ādu vajag mīkstināt un bagātināt.

Nedrīkst aizmirst par šķidruma uzņemšanu, taču nepārspīlējot ar daudzumu – ne vairāk kā 1–1,5 litrus atkarībā no sirds un nieru veselības.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.