Ledusskapis 0

To iegādājoties, jāizvērtē, cik liels un cik daudz saldētavu ģimenei nepieciešams. Starp citu, visvairāk elektroenerģijas patērē saldētava. – Ledusskapis, kura ietilpība ir 300 litru, patērē 160 kWh elektrības gadā, bet divdurvju, kuram vienu pusi aizņem saldētava, – vismaz 460 kWh. Ja ģimene dzīvo laukos, kur ir pagrabs, aukstais pieliekamais, diezin vai vēl būtu nepieciešams šāds elektrības rijējs, – spriež speciāliste.

Reklāma
Reklāma
Pasaule visdrīzāk tomēr ir plakana – astrofiziķis izpētījis zemi visaugstākajā precizitātes līmenī
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Lasīt citas ziņas

Ledusskapis jānovieto atstatus no siltuma avotiem – plīts, radiatoriem un tiešiem saules stariem, citādi ierīcei, lai uzturētu nepieciešamo temperatūru, vajadzēs darboties pastiprinātā režīmā. Tāpat nav ieteicams likt pārāk tuvu sienai, telpas stūrī vai nišā, jo gaisam nebūs kur cirkulēt un par 10% pieaugs elektroenerģijas patēriņš. – Ja virtuve ir maza un nav daudz variantu, kur novietot ledusskapi, radiatora caurules var notīt ar izolācijas materiālu, bet logu saulainā laikā piesegt ar žalūziju, – iesaka Biruta Ģine.

Vietas taupības nolūkā nevajadzētu uz ledusskapja likt mikroviļņu krāsni vai elektrisko tējkannu, kas darbojoties izdala siltumu. Ledusskapis sasils, un, lai uzturētu nepieciešamo temperatūru iekšpusē, ierīcei vajadzēs darboties pastiprinātā režīmā un elektroenerģijas patēriņš palielināsies aptuveni par 10%.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nav ieteicams ledusskapī ievietot karstu ēdienu vai neiesaiņotus pārtikas produktus, piemēram, sieru vai desu. Ledusskapī ātrāk izveidosies bieza sarmas vai ledus kārta, un ierīce atkal darbosies pastiprinātā režīmā, lieki tērējot elektrību.

Lietojot vecākas paaudzes ledusskapi, tas regulāri jāatkausē, jo biezais ledus slānis saldētavā aptuveni par 20% palielina elektroenerģijas patēriņu. Pēc 2000. gada ražotajiem atsaldēšana notiek automātiski, taču reizi gadā tos vajag atslēgt no elektrotīkla, atpūtināt un iztīrīt.

Tāpat vismaz reizi ceturksnī ar putekļu sūcēju vai speciālām birstītēm, kas paredzētas restu tīrīšanai (var nopirkt saimniecības preču veikalos), rūpīgi jānotīra putekļi no dzesētāja restēm ledusskapja aizmugurē. Tie aizkavē dzesēšanu, līdz ar to palielinās elektroenerģijas patēriņš.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.