Foto. Scapnix/LETA

Zinātnieki atzīst – nav cerību izskaust šo ļoti lipīgo sērgu 21

Zinātnieki diemžēl atzīst, ka nav cerību, ka izdosies izskaust šo ļoti lipīgo vīrusu: “Tas ir kā džins pudelē: kad atverat korķi un džins ir ārā, jūs to nevarat dabūt atpakaļ pudelē.” Līdz šim Antarktīda kopā ar Austrāliju un Okeāniju tika uzskatīta par pēdējo reģionu uz Zemes, kas bija pasargāts no pašreizējā putnu gripas uzliesmojuma.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Antarktīdā vairojas līdz 100 miljoniem jūras putnu. Tikai tur sastopamas piecas pingvīnu sugas, piemēram, imperatora un adēlijas pingvīni. Reģionā dzīvoja arī roņu sugas, piemēram, Vedela roņi un leoparda roņi.

Putnu gripa varētu nozīmēt nāves signālu arī īpaši apdraudētām sugām piemēram, albatrosiem.
CITI ŠOBRĪD LASA

Nav gandrīz nekādu iespēju efektīvi aizsargāt savvaļas dzīvniekus.

Lai gan mirušos putnus var savākt, lai palēninātu putnu gripas izplatību, bet ne jau miljardiem savvaļas dzīvnieku vakcinācija ir iespējama.

Vienīgais, ko mēs joprojām varam darīt, ir pēc iespējas labāk aizsargāt mājputnus un novērst to, ka vīruss no savvaļas putniem var atkāpties atpakaļ mājputnos, turpināt tur vairoties un pēc tam tikt nodots atpakaļ savvaļas putniem, raksta zinātnieki.

Bet pat Eiropā tas nedarbojas pietiekami labi, un infekcijas turpinās.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.