Foto. pexels.com/Heather Brock

Uzlabojiet atmiņu: uztura speciālisti nosauc 5 pārtikas produktus, kurus ieteicams ēst rudenī 1

Lai uzlabotu smadzeņu darbību, speciālisti iesaka pēc iespējas vairāk ēst sezonālos augļus un dārzeņus, piemēram, dzērvenes un kāpostus, jo tie ir bagāti ar minerālvielām, kas palīdz uzlabot atmiņu un palēnināt kognitīvo spēju pasliktināšanos, raksta Verywell Health.

Reklāma
Reklāma
Uzzini, kura suņu šķirne atbilst tavam dzimšanas datumam – rezultāts pārsteidz daudzus
Kokteilis
Agrāk viņas uzskatītu par raganām: 3 zodiaka zīmju sievietes, kas gandrīz nemaz nenoveco
Kremlī aug panika: augsta līmeņa amatpersona atzīst, ka valsts ir tuvu pilsoņu karam
Lasīt citas ziņas

Speciālisti atklāj, ka ir pieci pārtikas produkti, kurus rudenī vajadzētu ēst visvairāk.

Saldais kartupelis

Saldie kartupeļi ir spilgti oranži sakņu dārzeņi, kas ir bagāti ar beta-karotīnu, C vitamīnu un šķiedrvielām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Klīniskais uztura speciālists skaidroja, ka saldie kartupeļi satur antioksidantus, kas samazina oksidatīvo stresu un uzlabo komunikāciju starp smadzeņu šūnām.

Pētījumā ar dzīvniekiem tika atklāta saikne starp purpursarkanajiem saldajiem kartupeļiem, uzlabotu atmiņu un kognitīvajām funkcijām. Tomēr ir nepieciešams veikt vēl citus pētījumus, lai apstiprinātu to pašu ietekmi arī uz cilvēkiem.

Citā pētījumā atklājās, ka ilgstoša diēta, kas bagāta ar beta-karotīnu, palīdz uzturēt kognitīvās funkcijas, īpaši kombinācijā ar citiem antioksidantiem, piemēram, E un C vitamīniem.

Ingvers

Ingvera saturā ir daudz vitamīni, minerālvielas un bioaktīvi savienojumi, kas palīdz cīnīties ar oksidatīvo stresu un hronisku iekaisumu.

2011. gada pētījumā tika atklāts, ka ingvera ekstrakts palīdzēja ievērojami uzlabot atmiņu veselīgu pusmūža sieviešu grupā. Rakstā tika norādīts, ka ingvers var palīdzēt novērst demenci, pateicoties tā pretiekaisuma īpašībām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.