Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: SHUTTERSTOCK

Mīlestība ir visa pamatā 15


Kaut mīlestība nav notverama un izmērāma, diez vai kāds šaubīsies, ka tā nepieciešama katram no mums.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Psiholoģe Jolanta Segliņa-Gluškova skaidro, ka beznosacījuma mīlestība, ko bērns saņem no vecākiem, ir kā dzīves psiholoģiskās labklājības pamats jeb bāze, uz kā tiek balstīts viss pārējais – attīstība, attiecības, sasniegumi utt.

“Mīlestība kā siltums, smaids, empātija, draudzīgums, pieķeršanās, rūpes, maigums, ieinteresētība nodrošina emocionālu piepildījumu, drošības sajūtu un paļāvību dzīvē,” uzsver J. Segliņa-Gluškova. “Tā veicina patstāvību un pozitīvu pašvērtējumu, ļauj apzināties savu pilnvērtīgumu – “es esmu tā vērts”. Cilvēki, kuriem trūkst mīlestības, cieš no paaugstinātas trauksmes, vainas sajūtas, viņus biežāk skar depresija.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viss dzīvības spēks slēpjas mīlestībā. Mīlestība ražo dzīvības enerģiju. Ar mīlestību ir silti, bez mīlestības – auksti. Un to var redzēt arī ārēji. Pavērojot cilvēkus sev apkārt, var redzēt mīlestības klātbūtni vai tās trūkumu.”

Ja vecāki šo mīlestību kādu iemeslu dēļ nespēj dot, tas gan automātiski nenozīmē, ka bērns paliks pavisam bešā. Mīlestību var dot arī citi tuvi cilvēki, piemēram, vecvecāki vai kāda cita aprūpes persona.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.