Foto-Timurs Subhankulovs

“Ir, protams, cilvēki, kas nav mani atbalstītāji, viņi arī droši vien par tādiem nekļūs, un tā tam nebūtu arī jānotiek. Mums ar Edvardu bija konstruktīva sadarbība līdz šim un tā arī turpināsies. Neredzu šeit problēmu. Cilvēki atbalstīja Edvardu viņa kvalitāšu dēļ, nevis tāpēc ka viņi bija pret mani,” pēc kongresa žurnālistiem teica Piebalgs. 1


Arī Smiltēns uzsvēra, ka gatavs strādāt kopā ar Piebalgu. “Mēs jau debatēs solījām, ka turpināsim strādāt komandā, vienalga, kurš uzvarēs un kurš zaudēs. Mums kā partijai jābūt vienotiem. Par spīti tam, ka man neizdevās iegūt priekšsēdētāja pilnvaras, es turpināšu cīnīties par to, lai mans piedāvājums tiktu īstenots,” teica Smiltēns. Viņaprāt, jāreformē partijas domes darbs, lai tieši domē noformulētu partijas pozīciju dažādos aktuālos jautājumos, novēršot situācijas, ka dažādi biedri pauž pilnīgi atšķirīgus viedokļus fundamentāli svarīgos jautājumos. Tāpat esot jāsāk nopietni gatavoties pašvaldību vēlēšanām. Tuvākajā laikā Smiltēns plāno tikties ar saviem atbalstītājiem Liepājā, Garkalnē, Cēsīs, Saldū un citur un izteikt piedāvājumu, kā strādāt Piebalga vadībā.

Reklāma
Reklāma

Bez nesmukumiem nevar

FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

Arī politologs Ivars Ījabs par Piebalga galveno uzdevumu uzskata partijas konsolidāciju pirms pašvaldību vēlēšanām: “No šāda aspekta raugoties, viņš, iespējams, ir pat labāks kandidāts, jo atšķirībā no Smiltēna nav pilnā slodzē nodarbināts Saeimā. Jaunajam priekšsēdētājam pilnas darba dienas laiks būs jāveltī partijas nostiprināšanai.” Vēl viens izaicinājums būs iepriekšējās vadības atstātie nepadarītie darbi. Piebalgs pēc ievēlēšanas amatā solījis jūnija laikā tikt skaidrībā jautājumā par Ilzes Viņķeles izslēgšanu no partijas. “Līdz šim viņš bijis iecietīgs pret iekšējo opozīciju, taču Piebalga kungam kā “Vienotības” priekšsēdētājam un iespējamajam nākotnes premjera kandidātam vajadzēs padomāt, kā pats justos, ja laikā, kamēr viņš veido valdību, Saeimas deputāti aiz viņa muguras slēdz slepenas vienošanās,” teica I. Ījabs.

Partijas priekšsēdētāja ievēlēšanas procesā “Vienotība” neiztika bez sev raksturīgajiem nesmukumiem. Priekšvēlēšanu cīņas laikā vairāki partijas biedri izplatīja runas, ka Smiltēnam solīts Saeimas frakcijas vadītāja amats, ja viņš netraucēs Piebalgam pārņemt varu partijā. Daži avoti pat apgalvoja, ka Smiltēns pats piedāvājis šādu “darījumu”, ko viņš kategoriski noliedz. Tomēr, ja šīs runas ir patiesas, tad noticis kārtējais nesmukais shēmošanas mēģinājums, bet, ja nepatiesas – tad mums ir darīšana ar organizāciju, kuras biedri nekautrējas viens otru apmelot.

Valdē bez “sešiniekiem”

CITI ŠOBRĪD LASA

Reizē ar priekšsēdētāju kongresā tika pārvēlēta arī partijas valde. Tajā darbosies partijas jaunais līderis Piebalgs un bijusī priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, ministri Kārlis Šadurskis, Arvils Ašeradens, Rihards Kozlovskis un Jānis Reirs, Eiropas Parlamenta deputāti Krišjānis Kariņš un Artis Parbriks, Salaspils domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars, Saeimas deputāts Hosams Abu Meri, kā arī “reģionu pārstāvji” – Eduards Smiltēns (Vidzeme), Karina Korna (Kurzeme), Olafs Pulks (Rīga), Aigars Rublis (Zemgale) un Līvija Plavinska (Latgale). Līdz ar to vietas partijas valdē zaudēja bijusī premjerministre Laimdota Straujuma, Saeimas deputāts Anrijs Matīss, EP deputāte Inese Vaidere, Saeimas deputāti, tā dēvētā “sešinieka” politiķi Aleksejs Loskutovs un Andrejs Judins.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.