Ekspresintervija ar Madaru Botmani 0


Kas līdztekus teātrim un studijām aizņem tavu ikdienu?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu 26
Lasīt citas ziņas

Studēju Latvijas Mākslas akadēmijas Modes mākslas nodaļā. Pirmais maģistra gads nebija viegls, bet interesants. Mākslas akadēmija un Nacionālais teātris ir divas mājas, kurās šogad visbiežāk esmu atradusies. Vēl notiek mēģinājumi un koncerti ar Raimondu Paulu. Darbojos arī ar mūziku saistītā projektā. Ikdiena paiet, skrienot no vienas mājas uz otru. Tagad, kad beigusies skola un arī lielākais vājprāts teātrī, ir labi.

Teātrī seja ir viens no darba instrumentiem. Kā tu to kop?

CITI ŠOBRĪD LASA

Vēl es kaut kādā mērā izbraucu uz jaunību. (Smejas.) Cik man ir? 28! Es pilnīgi apjuku. Ja ir tik maz laika kā man, nekādām skaistumprocedūrām īpašu uzmanību nepievēršu. Protams, strādājot šajā profesijā, sejai un arī matiem ir diezgan liela slodze. Svarīgi ir attīrīt sejas ādu. Vakarā es uzklāju dažādas dabiskās eļļas, piemēram, vīnogu eļļu. Matus mazgāju katru dienu, tāpēc balzama vietā lietoju matu masku un ik pa laikam ieziežu kādu eļļu.

Vai esi veselīga dzīvesveida piekritēja? Vai sporto, veselīgi ēd, labi izgulies?

Kad ir lieli uztraukumi, mēdz gadīties, ka nenāk miegs. Es speciāli nepiekopju īpaši veselīgu dzīvesveidu, bet, aprunājoties ar cilvēkiem, secinu, ka daru to nevilšus. Protams, esmu ēdusi frī kartupeļus un visādus džankfūdus, bet tas nav tas, ko ēdu ikdienā un kas man liek justies labi. Man ir iedzimtas veselības problēmas, kas liek ieklausīties savā ķermenī un nedarīt tam pāri. Nevaru sevi nosaukt par zaļēdāju, bet salātus, augļus, dārzeņus un svaigi spiestas sulas patērēju galvenokārt.

Teātrī reizēm ir arī fiziskās aktivitātes. Citreiz eju uz zāli, izmantoju trenažierslēpes un reizē mācos dziesmām vārdus. Pēc tam aptuveni desmit minūtes skrienu sprintu un ilgi stiepjos. Nevaru teikt, ka ļoti patīk. Man patīk dejot, tur es nejūtu laiku. Reizē ar ķermeni tiek kustināts arī prāts. Skriešanā es jūtu laiku, un man nepatīk, kāds pēc tam kļūst mans ķermenis.

Kā tu atpūties no ikdienas stresa?

Stress un uztraukums saistībā ar skatuvi ir gluži dabisks! Kaut kādā mērā esmu iemācījusies to ignorēt un pieņemt kā absolūti normālu parādību.

Vēl man ļoti patīk peldēt. Ja nākamais rīts ir brīvs un varu izgulēties, izpeldos un ieeju pirtī.

Reklāma
Reklāma

Divas stundas nedēļā mēģinu atvēlēt tikai sev. To varētu saukt par sava veida meditāciju, kuras laikā mēģinu sevi sakārtot un sastatīt kaut kādā cilvēcīgā stāvoklī, jo stress ietekmē nervus.

Esmu sapratusi, ka man ir vajadzīgi divi paralēli projekti – divas izrādes vai kāds koncerts. Ļoti būtiska ir tā otra puse, ko teātris man nevar sniegt. Kādā citā vietā es atpūšos no teātra un gūstu atšķirīgas zināšanas. Aizejot uz mēģinājumu, spēju pietiekami skaidri paskatīties uz to, kas tiek darīts.

Konsultante IEVA PAŠKEVIČA, Sejas fitnesa skolas direktore, sejas fitnesa un manuālās sejas estētiskās korekcijas speciāliste, 
SPA meistare

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.