Foto – Shutterstock

4. frāze: “Kura ķermeņa daļa tev patiešām patīk?” 0

Apstiprini, ka sadzirdēji meitu un neuzskati viņas pārdzīvojumus par nenozīmīgiem, vērs uzmanība uz to, kas viņai patīk viņas ķermenī – tas palīdzēs viņai sākt pret to izturēties ar lielāku patiku.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

5. frāze: “Vai ir kaut kas tavā ķermenī, par ko esi sajūsmā?”

“Es pieņemu sevi un man patīk, kā es izskatos” – Serena Viljamsa, tenisiste.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja vari palīdzēt meitai koncentrēties uz ķermeņa daļām, kas viņai patīk, pat tad, ja šī daļa ir ļoti maza, piemēram, skropstas, šī mīlestība tiks pretnostatīta naidam, ko viņa izjūt pret citām ķermeņa daļām.

6. frāze: “Ko brīnišķīgu prot tavs ķermenis?”

Mūsu kultūrā tik liela uzmanība tiek pievērsta ķermeņa izskatam, ka mēs aizmirstam par to, ko tas prot un var izdarīt. Ķermeņi izskatās dažādi, to iespējas arī ir atšķirīgas. Palūdz meitai nosaukt kādas labas ķermeņa prasmes, piemēram, spēja spēlēt futbolu, augstu lēkt, nogaršot garšīgus ēdienus.

7. frāze “Pateiksim to kopā”

“Tu pamosties nevainojama” – dzied Bejonse.

Pozitīvu frāžu izrunāšana var būt garlaicīga un neveikla, bet var daudz palīdzēt. Tā ir noderīga prakse arī māmiņām! Izvēlies pozitīvu apgalvojumu, piemēram, “Es mīlu sevi” vai “Mans ķermenis ir skaists, jo tas ir mans”, un sakiet to abas kopā, stāvot spoguļa priekšā. Iesaki meitai atkārtot vingrinājumu katru rītu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.