

Avokado ir bagāti ar daudziem svarīgiem vitamīniem un minerālvielām, kuru trūkst mūsdienu uzturā.
Uzturvērtība vienam 200 gramu smagam avokado:
Kalorijas: 322
Tauki: 30 grami
Olbaltumvielas: 4 grami
Ogļhidrāti: 17 grami
Šķiedrvielas: 14 grami
C vitamīns: 22% no ieteicamās dienas devas (IDD)
E vitamīns: 28% no IDD
K vitamīns: 35% no IDD
Riboflavīns (B2): 20%
Niacīns (B3): 22%
Pantotēnskābe (B5): 56%
Piridoksīns (B6): 30%
Folāts: 41%
Magnijs: 14%
Kālijs: 21%
Varš: 42%
Mangāns: 12%
Avokado ir īpaši bagāti ar veselīgiem taukiem, šķiedrvielām un dažādām uzturvielām, tostarp magniju, B6 vitamīnu, C un E vitamīniem, kā arī folātu.
Piemēram, puse avokado nodrošina 10% no dienā nepieciešamā kālija daudzuma. Kālijs ir būtisks asinsspiediena un nervu sistēmas regulēšanā. Pietiekams kālija līmenis palīdz samazināt hipertensijas un insulta risku.
Avokado nodrošina arī svarīgus vitamīnus imūnsistēmas darbībai, piemēram, C, B6 un E vitamīnus.
Brīdinām, ka šīs lapas saturu nedrīksti aplūkot, ja Tev vēl nav 18 gadu!
Vai tev ir vismaz 18 gadu?
Jūsu Safari tīmekļa pārlūkprogramma ir novecojusi! Iesakām to nekavējoties atjaunot, lai saturu šajā portālā varētu lietot pilnā apmērā. Vai varat izmantot kādu no populārākajām pārlūkprogrammām, piemēram, Google Chrome vai Firefox.