Foto: Shutterstock / Latvijas Mediji

Adventes laikam! Piparkūku siera kūkas recepte 0

Cepot piparkūkas, gatavojot īpašu kūku, saiņojot dāvanas, dekorējot māju, radām svētku gaisotni un aromātu visā mājā.

Pamatnei:

400 g piparkūku
100 g sviesta

Krēmam:

Kokteilis
Šīs 5 horoskopa zīmes ir vislielākās intrigu vērpējas un svēti tic sazvērestībām
Lidmašīnu momentā “meta riņķī”. Pasažieri atklāj, ka “iekāpuši” kopā ar līķi
Rīgas mērs dabū negaidītu sutu par meitas pirmo piezīmi skolā
Lasīt citas ziņas

400 g krēmsiera
200 g skābā krējuma
140 g cukura
3 ēdamkarotes kukurūzas cietes
4 olas
1 tējkarote citrona sulas

Virsai:

100 g skābā krējuma
400 g dažādu ogu

Pagatavošana

Piparkūkas samaļ, pievieno izkausētu sviestu un samaisa. Kūkas formā ieklāj cepampapīru. Kārto cepumu masu tā, lai būtu nosegtas arī formas malas. Piepresē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olas sajauc ar cukuru un kukurūzas cieti. Pieliek krēmsieru, krējumu un citrona sulu. Visu rūpīgi samaisa un lej kūkas formā pāri piparkūku pamatnei. Cep cepeškrāsnī 160 oC stundu. Atdzesē.

Uzlej krējumu un ievieto ledusskapī uz nakti, lai sastingst. Kad tas noticis, kūku izņem no formas un dekorē ar ogām. Var uzbārstīt pūdercuku.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.