Foto – Sandra Ruska

Cīņā ar vīrusiem. Atbilde “LA” lasītājai 0

Kuri ķiploki ir labāki – ziemas vai vasaras, Latvijas vietējie vai no Ķīnas ievestie? Cik daudz ķiploku jāapēd, lai būtu pasargāts no vīrusiem, taču nesabeigtu kuņģi? Anita Rīgā

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
Lasīt citas ziņas

Atbild farmācijas doktore Vija Eniņa: “Vērtīgo vielu satura ziņā lielas atšķirības starp dažādām ķiploku šķirnēm nav, visi ir vērtīgi. Tomēr vietējie ķiploki, kas auguši vēsākā klimatā, ir nedaudz stiprāki par siltākās zemēs audzētajiem.

Ja jāiet cilvēkos, ķiplokus ieteicams ēst vakarā, tad no rīta aromāts nebūs jūtams. Lai kuņģī nerastos dedzināšana vai citas nepatīkamas sajūtas, smalki sagrieztus ķiplokus iesaka sajaukt ar biezpienu. Biezpienā esošās olbaltumvielas pasargās kuņģa gļotādu no pārmērīga kairinājuma. Pieaugušam cilvēkam dienā pietiks ar pustējkaroti smalki sagrieztu ķiploku, ko sajauc ar vismaz pāris tējkarotēm biezpiena; var pielikt krējumu vai jogurtu. Ja kuņģis neprotestē, var apēst arī vairāk ķiploku. Mazam bērnam dienā pietiks ar vienu nelielu vasaras ķiploka daiviņu. Sasmalcinātus ķiplokus var uzkaisīt arī uz maizes, sviesta vietā uzziežot avokado augļa mīkstumu. Ja ķiplokus pievieno zupai vai citam karstam ēdienam, zudumā ies daļa vērtīgo gaistošo vielu.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.