Foto – Shutterstock

Dziedē sāpīgi 0


Osteorefleksoterapiju izdara, durot kaulā ar injekcijas adatu. Visbiežāk receptorus kairina, ievadot kaulā fizioloģisko šķīdumu vai lidokaīnu. Vispirms kairinājumu rada dūriens un pēc tam šķidruma spiediens uz receptoriem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Lasīt citas ziņas

Kā stāsta “Veselības centra 4” neiroloģe Inese Blumberga, to var darīt arī ar elektriskās strāvas impulsiem, lāzera starojumu vai cita veida kairinātājiem, taču tas nav efektīvāk, tikai sarežģītāk un dārgāk.

Dažu sekunžu ilgo procedūru pacienti atzīst par sāpīgāku nekā injekciju muskulī. No mugurkaula skriemeļiem vismazāk jutīgs ir septītais kakla skriemelis, kurā nav daudz receptoru. Visnepatīkamākie ir dūrieni rokās, plaukstās, kājās, pēdās, ceļos un elkoņos, kur vairāk nervu galu. Diemžēl pretsāpju līdzekļus pirms procedūras nedrīkst lietot, jo tie var bloķēt nepieciešamos refleksus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tās īslaicīgi iespējams reibonis, sāpes dūriena vietā tajā pašā un nākamajā dienā. Reizēm paliek nelieli zilumi, ko iespējams mazināt ar kompresēm.

Inese Blumberga iesaka osteorefleksoterapiju veikt piecas reizes divreiz gadā, vislabāk rudenī un pavasarī. Efekts katram saglabājas atšķirīgu laiku. Procedūras iedarbība noteikti turpinās pirmajā nedēļā, bet nereti sāpes pāriet pat uz sešiem gadiem un vēl ilgāk, un tad osteorefleksoterapiju nav nepieciešams veikt tik bieži.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.