Foto: SHUTTERSTOCK

Kāpēc jūlijā un augustā vairs nevajadzētu? 0

Pēc 24. jūnija, kas latviešu tradīcijās ir Jāņu diena, rabarberu sezona tiek uzskatīta par noslēgtu. Augs šajā brīdī sāk “novecot” – kāti kļūst šķiedraini un koksnaini, bet skābeņskābes koncentrācija pieaug, padarot rabarberus gan mazāk garšīgus, gan organismam potenciāli bīstamākus. Turklāt šajā laikā zūd arī daļa pozitīvo īpašību.

Neskatoties uz piesardzības ieteikumiem, rabarberi ir arī ļoti vērtīgi – tie satur daudz šķiedrvielas, C vitamīnu, kāliju un antioksidantus, kas stiprina organismu. Ja tos lieto mēreni un sezonas laikā, tie var būt veselīga ēdienreižu sastāvdaļa.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.