Vingrošana ar gumiju: 0

• palielina muskuļu masu un spēku;

• uzlabo organisma funkcionālās spējas;

• labvēlīgi ietekmē sirds asinsvadu sistēmas darbību;

Reklāma
Reklāma

• mazina locītavu sāpes.

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Lasīt citas ziņas

Pētījumos arī pierādīts – šāds treniņš labvēlīgi iedarbojas uz kaulu blīvumu, uzlabo to mineralizāciju. Tādēļ tas tiek uzskatīts par būtisku profilakses pasākumu, lai neiedzīvotos osteoporozē.

Ja zaudēts spēks pēc traumas un slimības, muskulim vajadzīgi trīs mēneši, lai atjaunotos iepriekšējā līmenī. Var uztrenēt pat tādu muskuli, kas jau atrofējies, lai gan bieži uzskata, ka tas nav iespējams. Var! To gan zinātnieki izpētījuši, gan praksē pierādījies – muskuļiem piemīt lieliska īpašība atjaunoties. Tikai jāapbruņojas ar pacietību un regulāri jāvingro.

Tehniski sīkumi

CITI ŠOBRĪD LASA

* Elastīgā lente visbiežāk izgatavota no lateksa, tādēļ nevajadzētu to turēt saulē un karstā vietā. Arī mitrumā ne.

* Ja vingrošanas lente sāk nedaudz salipt, to der iepūderēt, piemēram, ar talku vai ko tamlīdzīgu.

* Ja gumiju lieto jau ilgāku laiku, jāpārliecinās, ka tā joprojām nav bojāta – pirms katras vingrošanas kārtīgi izstaipa, lai būtu droši, ka nesaplīsīs.

* Ja, vingrojot ar elastīgo gumiju, ir veikts krietns atkārtojumu skaits un kļūst grūti, tomēr pastiepjam lenti vēl divas reizes – tāds ir labs spēka treniņš.

Stiprina muguras augšējos muskuļus un muskuļus starp lāpstiņām.

Gumiju saliec uz pusēm, vidū piesien pie kāda stingri novietota priekšmeta. Galus tur viegli saliektās rokās, pēc tam rokas vienlaikus iztaisno un velk, virzot uz aizmuguri. Šis vingrinājums noderīgs ikvienam, kas vēlas iegūt staltu stāju. To var veikt arī pārī – katram ir sava gumija, tās sakrusto vidū. Katrs velk savu gumiju aiz galiem, liekot otram stingri turēt savējo.

Stiprina roku augšdelma aizmugurējo daļu, mazina netīkamos peļu vēderiņus.

Gumiju gar ķermeņa mugurpusi saņem stingri plaukstās, rokas viegli saliektas. Vienlaikus iztaisno abas rokas, stiepj uz augšu un leju. Ja tas ir par grūtu, ceļ tikai augšējo roku. Veic 10 reizes ar katru roku.

Reklāma
Reklāma

Vingrojums kāju augšstilba muskuļiem, iedarbina arī muskuļus ap gūžas locītavām.

Gumiju sasien un apliek ap potītēm. Pieturoties ceļ vienu kāju taisni uz sāniem, kamēr gumija iestiepjas, un – paceļ vēl mazliet. Izpildīts pareizi, ja diezgan spēcīgi jūt slodzi augšstilba muskuļos. Atkārto 8 reizes. Īsu brīdi atpūšas. To pašu izpilda ar otru kāju.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.