Foto – Shutterstock

Kā tas ietekmē pacientus 0

Ja pierādījumu izdegšanai mediķu vidū netrūkst, tad tās saistīšana ar pacientu drošību ir grūtāks uzdevums, jo izvērtēt ietekmi uz pacientu nav viegli.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Lasīt citas ziņas

2002. gada pētījumā Journal of the American Medical Association publicētā pētījumā par medicīnas māsu noslogojumu, izdegšanu un apmierinātību ar darbu, atklāti šokējoši dati: pievienojot vienas medmāsas aprūpei vēl vienu pacientu, varbūtība pacientam nomirt 30 dienu laikā, sākot no iestāšanās brīža, paaugstinās par 7%… Katrs jauns pacients paaugstina izdegšanas risku par 23% un gandrīz par septīto daļu paaugstina iespējamību, ka medmāsa izjutīs neapmierinātību ar darbu.

2010. gada Annals of Surgery publicētā pētījumā, savukārt, aptaujāti 8000 ķirurgi, no kuriem 9% atzinuši, ka pēdējo trīs mēnešu laikā izdarījuši kādu nozīmīgu medicīniska rakstura kļūdu. Turklāt – jo smagāka bijusi ārsta izdegšanas pakāpe, jo lielāka varbūtība, ka tiks ziņots par kļūmi darbā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.