FOTO: Paula Čurkste/LETA; veikals “Rimi”, ilustratīvs foto

Kāpēc makaronu plaukti ir blakus mērcēm? 7 paņēmieni, ko izmanto veikalu iekārtojumā, lai pircēji iztērētu vairāk 0

Preču izvietojums pārtikas veikalos nekad nav nejaušs. Katrs plaukts, kases zona un ejas dizains tiek plānots, lai pircēji paņemtu vairāk, nekā bija domājuši. Tā ir teju kā zinātne ar savu nosaukumu – merčendaizings. Veikalnieki rūpīgi analizē pircēju paradumus, un lielākā daļa pircēju uzķeras uz šiem trikiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Gudrāko latviešu TOP 10: mākslīgais intelekts tajā iekļāvis tikai vienu sievieti 55
Kokteilis
“Vai “Prāta Vētra” visām pilsētām prasīja naudu, draudot atcelt koncertu, ja nemaksās?” Fans dusmīgs; pašvaldības godīgi atbild 2
VIDEO. Cilvēki masveidā pamet Baltkrieviju: automašīnu un autobusu rindas uz Polijas robežas
Lasīt citas ziņas

Šī iemesla dēļ jauna veikala iekārtošana (īpaši, ja runājam par lielveikaliem) nemaz nav ātra un vienkārša. Jau iepriekš ir uzzīmēti plāni, kur kas atradīsies. Lūk, 7 knifi, kas tiek izmantoti visbiežāk! Pievērsiet tiem uzmanību veikalā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.