Foto-LETA

Izvēle un pareiza lietošana 0

Izvēloties ieliktņus, vislielāko uzmanību ugunsdrošības dēļ jāpievērš sildelementu un vada izolācijai. Ieliktņiem jābūt labi apvilktiem, bez šķirbām, plaisām un citiem bojājumiem. Jāpievērš uzmanība elektrības vada biezumam – pārāk plāns vadiņš var ātri pārlūzt. Pieslēdzot ierīci elektrorozetei, sildelementiem vajadzētu uzsilt ļoti ātri, bet nebūt pārāk karstiem. Citādi karstums var sabojāt apavus. Izdevīgi, ja apavu žāvētājs strādā ne tikai ar elektrību, bet arī ar baterijām – tad apavus var žāvēt arī pārgājienā. Tā kā stacionārie žāvētāji aizņem lielāku vietu, tos izvēloties, svarīgs ir kompakts izmērs, iespēja žāvēt vairākus apavu pārus un veidus.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Pirms apavu žāvēšanas tie vispirms kārtīgi jānoslauka, jānotīra no dubļiem un gružiem. Ja netīrumi nokļuvuši arī apavu iekšpusē, tos izslauka ar mitru drānu. Tikai pēc tam pieslēdz elektrisko žāvētāju.

No tautas gudrību vāceles 

Lai apavi nesamirktu

Iesmērējam apavu virsmu ar aptiekā nopērkamo vazelīnu, kas mitrumu atgrūž ne sliktāk kā ķīmiskie apavu kopšanas līdzekļi. Labi der arī auna tauku un lina eļļas maisījums vienādās daļās, ko nedaudz uzsilda uz uguns un ieziež sausos apavos ar vilnas drānu, īpašu vērību pievēršot šuvēm. Vēl viens līdzeklis – rīcineļļa. Ar to ieziež apavus vismaz 4–8 stundas pirms došanās laukā. Vislabāk iepriekšējā vakarā.

Kā žāvēt

CITI ŠOBRĪD LASA

Jau pārbaudītā metode ar avīzēm – slapjo kurpi vai zābaku piebāžam ar avīzēm un žāvējam istabas temperatūrā. Tomēr ne katrs zina, ka avīzes apavos ik pēc laiciņa jānomaina ar sausām, lai apavi izžūtu ātrāk.

Vēl viens variants – žāvēšana ar sāli. Uz pannas uzkarsē parasto vārāmo sāli, ieber to blīva auduma maisiņos vai zeķēs un liek slapjajos apavos. Ja sāls ir atdzisusi, bet apavi vēl mitri, procedūru atkārto no jauna.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.