Foto: Latvijas mediji/ Shutterstock

Laiks gurķoties! Āzijas stila svaigie salāti 0

Sojas mērce, ingvers, čili asums, sezama sēklas gurķi padarīs par pārliecinošu Austrumu virtuves pārstāvi. Tas labi garšos ar rīsiem vai wok pannā gatavotām nūdelēm un vistu.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Kokteilis
Vanga izteikusi draudīgas prognozes 2026. gadam: viens no notikuma datumiem jau ir zināms
Kokteilis
Šīs četras zodiaka zīmes atgūstas no grūtajiem laikiem: tās drīz tiks vaļā no savas “melnās svītras”
VIDEO. Pircējus “Maxima” veikalā pārsteidz izsalcis “klients” dārzeņu nodaļā; uzņēmums nekavējoties reaģē
Lasīt citas ziņas

2 svaigi gurķi
1 ēdamkarote sojas mērces
1 tējkarote rīsu etiķa vai ābolu etiķa
1/2 tējkarotes medus vai cukura
1 tējkarote sezama eļļas
1/2 tējkarotes rīvēta ingvera

1 šķipsniņa čili pulvera (pēc vēlēšanās)
1 ēdamkarote sasmalcinātu lociņu vai kinzas
1 tējkarote grauzdētu sezama sēklu

Pagatavošana

Gurķus sagriež ripiņās vai garenās strēmelēs un liek bļodā.
Sajauc sojas mērci, etiķi, medu, sezama eļļu un ingveru.


CITI ŠOBRĪD LASA

Pārlej gurķiem un rūpīgi samaisa. Pievieno čili pulveri, lociņus un sezama sēklas. Pasniedz uzreiz vai ļauj iemarinēties 10 minūtes ledusskapī.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.