Foto – Karīna Miezāja

– Taču jūsu partiju apmuļļā tālāk – kaut par čekas maisiem. Tieslietu ministrs Rasnačs patvarīgi revidējot komisijas pētnieku sastāvu, vilcinot darbu un ko tik nenākas dzirdēt! Kāda ir NA atbildība par šo darbu? Atkal esat vainīgi? 15

– Tie, kas dara, vienmēr būs vainīgi. Ja katrreiz, protestēdami pret vainas uzkraušanu, prasīsim valdības demisiju, tad tās nekad nebūs ilgdzīvotājas. Ja runājam par VDK izpētes komisiju, atgādināšu, ka viss čekas maisu izpētes, komisijas radīšanas process noticis pēc NA iniciatīvas, un koalīcijas padomē vai katru pirmdienu atgādinājām – šai komisijai nepieciešami līdzekļi. Citiem partneriem tas nešķita pieminēšanas vērts un tūlīt atbalstāms pasākums. Bez mūsu neatlaidības VDK “pēdu” izpētes komisija nedarbotos. Kāpēc darbošanās tika ievilcināta un uzšvirkstīja nesaprašanās? Cik man zināms, sadzīviskas nesastrādāšanās, sīku iemeslu dēļ, kā latviešiem mēdz gadīties. Nepatīkami, bet tā ir. Galvenais, lai darbs sāktos.

Reklāma
Reklāma

– Politiskas ravēšanas tur nav?

10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

– Neesmu rīkojis izmeklēšanu, bet nedomāju, ka šeit pie vainas politika.

– Nākamais jautājums par Kultūras ministriju, kurā konkursu uz galvenā preses lietu pārlūka vietu izturējis Roberts Putnis. Mūsu darbinieki gribēja ar viņu runāt. Putņa kungs esot vēl aizņemts, kārtojot atgriešanos no Vācijas. Taču par to nav uztraukums. Putnis sacījis, ka ar ministri neesot nemaz runājis par darāmo! Viņš būs amatvīrs par presi atbildīgā departamentā – bet ko tur darīs? Kas viņu rekomendējis? Putnis pazīstams tik daudz, ka diez vai ir liels nacionālās partijas piekritējs un saskarē ar presi līdz šim bijis ļoti maz.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Cik man zināms, Putnis pieņemts uz pārbaudes laiku. Izturējis konkursu, kurā, būsim atklāti, nerāvās piedalīties daudz konkursantu un lieli preses speciālisti. Taču darbs bija jāsāk un jāpieņem lēmums par esošajiem pretendentiem uz attiecīgo amatu. NA sekos līdzi, ko Roberts Putnis spēj un kā tiek galā ar pienākumiem.

– Ja ir runa par mediju politikas izstrādāšanu, tad darba devējs taču pasaka darbiniekam, kādu politiku mēs gribam, dod ievirzi. Negaidām, ka Putnis apsēdīsies krēslā un sāks taisīt politiku, izgudrot pēc sava prāta.

– Nevarēšu komentēt ministres un Roberta Putņa līdzšinējo komunikāciju, bet skaidrs, ka darbiniekam tiek doti uzstādījumi un viņš nevar īstenot kaut kādu savu personīgo politiku.

– Cerēsim, ka te neradīsies jauni iemesli pārmetumiem NA. Citādi tās runas skan vienā gabalā gan par čekas pētnieku komisiju, gan par Rinkēviča nodoto paziņojumu, un rodas jautājums – cik īsti tā ar jums var apieties? Apieties tie, kas ar NA sēž vienas koalīcijas krēslos.

– Realitātē ir vai nu šī koalīcija, vai koalīcija, kurā ir “Saskaņas centrs”. Uzskatu, ka NA jābūt koalīcijā, jo diez vai citiem ir svarīgas lietas, par kurām cīnāmies mēs. Mēdz būt izvēle starp sliktu un vēl sliktāku. Attiecībā uz to, ar ko būt kopā pie varas, NA ir tā, kas parādījusi principialitāti, izšķirot rezultātu. Kopš 11. Saeimas vēlēšanām, kad Dombrovskis veidoja valdību – ja NA nenoturētu pozīciju neielaist valdībā “Saskaņu”, es nezinu, vai Latvija jau nebūtu kas līdzīgs Grieķijai, kas ar kreisajiem radikāļiem pie varas ES un NATO iekšienē grib piestrādāt par Krievijas Trojas zirgu. Pat “Vienotība” toreiz svārstījās un pieļāva sadarbības scenāriju, nemaz nerunājot par ZRP, kur viens no galvenajiem ideologiem bija Rinkēviča kungs. Nedomāju, ka valdības gāšana šādu apstākļu dēļ būtu atbildīgs solis.

Reklāma
Reklāma

– Kāpēc jāgāž valdība? Jāpieprasa ārlietu ministram atbildēt par rīcību! Ak jā, prezidentūra, ģeopolitiskie apstākļi, nav īstais laiks – visi šie sarežģītie aizbildinājumi. Bet diez vai ir paciešami, ka jūs, koalīcijas biedrus, tā vienā mierā var apsaukāt.

– Latviešiem ir teiciens: kaķa lāsti debesīs nekāpj. Mums svarīgi cīnīties par savām idejām, nevis reaģēt uz dažādiem burkšķētājiem, kam tas nepatīk.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.