Foto: Shutterstock

Adatu terapeite: jānovērš enerģijas sastrēgumi 19

“Ķīniešu tradicionālajā medicīnā visas ķermeņa daļas un iekšējos orgānus savstarpēji saista meridiānu sistēma jeb transporta ceļi, caur kuriem plūst enerģija un asinis. Par harmonisku un vienmērīgu plūsmu caur meridiāniem atbild aknu funkcionālā sistēma, kas Rietumu medicīnas izpratnē ietver ne tikai aknas, bet arī hormonālās un veģetatīvās nervu sistēmas daļas. Pirms mēnešreizēm daudzām sievietēm veidojas aknu enerģijas depresija jeb stāze – aknu funkcionālā sistēma vairs nespēj pilnībā veikt savu uzdevumu, un rodas enerģijas sastrēgumi dažādās organisma daļās. Kādā tie var būt vairāk, citā mazāk izteikti, turklāt sastrēgumi var mainīt atrašanās vietu. Ķīniešu tradicionālajā medicīnā tos uzskata par PMS izraisītājiem,” stāsta akupunktūras ārste Inese Kokare.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Neticami, bet tava auto marka atklāj par tevi vairāk, nekā spēj iedomāties
TV24
Ķīna paziņo, ka kopā ar Krieviju ir gatava aizstāvēt “taisnīgumu” pasaulē. Vai Ķīna nostāsies uz frontes līnijas?
14 iecienīti produkti, kuru sastāvā ir vielas, kas var veicināt vēža veidošanos 3
Lasīt citas ziņas

“Pamatiemesls, kāpēc rodas stāze, ir ilgstoša emocionālā spriedze, kas aknu funkcionālo sistēmu padara jutīgāku. Sava loma ir iedzimtībai, proti, cik lielā mērā sieviete ir noturīga pret stresa situācijām, jo ne visām ir PMS.

Otrs iemesls ir ilgstošas kļūdas diētā. Ķīnieši uzskata, ka pārmērīga piena produktu un treknu ēdienu lietošana sekmē flegmas veidošanos. Tas ir patoloģisks substrāts, viens no galvenajiem slimību cēloņiem, ko Rietumu medicīna nepazīst. Flegma ķermenī veido sablīvējumus, kas izraisa orgānu darbības traucējumus un smaguma sajūtu. Kombinācijā ar aknu enerģijas depresiju tā var izraisīt spiedošu sajūtu krūškurvī vai paribē, smaguma sajūtu iegurnī, vēderā vai kājās, spiedošas galvassāpes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Trešais iemesls, kas PMS var padarīt smagāku, ir pārslodze darbā, jo tā vājina aknu un nieru enerģētiku.”

Ieteikumi

* Var doties pie akupunktūras ārsta, kurš noteiks, kuros meridiānos plūsma ir apgrūtināta un kuru orgānu darbība ir traucēta, un atkarībā no tā, stimulējot noteiktus punktus ar adatām, ārstēs.

* Akupunktūra lieti noder PMS ārstēšanā, taču ir grūti prognozēt, cik ilgi efekts saglabāsies. Adatu terapijas ietekmē tiek drenēti meridiāni un atjaunota harmoniska asiņu un enerģijas plūsma. Taču dzīve atkal mēdz ieviest korekcijas. Ja sieviete cieš no stresa vai pārslodzes un ēd nepareizi, organisma enerģētiskais līdzsvars atkal var sašūpoties.

* Ja ir tendence uz flegmas veidošanos, jāierobežo piena produktu, treknu ēdienu un aukstas, termiski neapstrādātas pārtikas lietošana uzturā. Vai šī nosliece ir, visprecīzāk var noteikt ārsts, taču cilvēks pats var apskatīt savu mēli, kas akupunktūrā ir ļoti labs diagnostikas instruments. Ja tā ir bāla ar zobu iespiedumiem vai klāta ar biezu, baltu vai dzeltenīgu aplikumu, ļoti iespējams, ka organismā uzkrājusies flegma.

* Ja strādā smagu, stresa pārpilnu un nogurdinošu darbu, kas gandarījumu nesagādā, jāapsver tā maiņa, jo enerģijas resursu pārmērīga tērēšana var beigties ar daudz nopietnākām veselības problēmām nekā PMS.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.