Foto: Shutterstock

Ieteikumi 19

* PMS iespējams novērst, lietojot hormonālo kontracepciju, jo tās ietekmē hormonu līmenis visu laiku ir nemainīgs, nav krasu svārstību.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju 8
Hokeja fanus sajūsminājusi Freiberga kodolīgā frāze par valodu pēc PČ mača pret ASV
Dārzs
Pareizai tomātu barošanai ir nepieciešami trīs elementi – praktiski ieteikumi efektīvai tomātu mēslošanai
Lasīt citas ziņas

* Ja bail no neplānotas grūtniecības, vislabākais nomierinošais līdzeklis ir droša kontracepcija.

* PMS var ārstēt simptomātiski, piemēram, lietot pretsāpju un nomierinošus līdzekļus.

CITI ŠOBRĪD LASA

* Ja cēlonis ir psiholoģisks, simptomi var mazināties vai izzust, apmeklējot psihoterapeitu.

* Kaut gan loģiskāka šķistu pretēja rīcība, lai mazinātu tūsku, pirmsmenstruālajā periodā jādzer daudz ūdens – ne mazāk kā pusotra litra dienā. Tas izskalo no organisma uzkrājušās šlakvielas, kas veicina tūsku.

* Jāsamazina sāls patēriņš, jo grams kristālisko graudiņu organismā piesaista litru ūdens.

* PMS iespējams novērst ar homeopātiju. Netradicionālajai ārstniecības metodei nav konkrētu medikamentu, kas derētu ikvienai, kā, piemēram, analgīns pret galvassāpēm. Preparātu piemeklē pēc pacientes rakstura. Piemēram, ja sieviete ir ļoti pedantiska, derēs viens, bet, ja haotiska, – pavisam cits dabiskas izcelsmes līdzeklis. Tie neiedarbojas konkrēti uz hormonālo sistēmu, bet gan harmonizē visu organismu, līdz ar to mazinot PMS simptomus.

* Dodoties pie homeopāta, jāsamierinās, ka viņš var uzdot ļoti intīmus jautājumus, piemēram, kādas ir jūsu attiecības ar vīru, kāda ir jūsu seksuālā dzīve un libido, vai patīk, ka jūs samīļo, vai gluži otrādi – nevarat izturēt pieskārienus? Tikai atbildot uz tiem godīgi, iespējams atrast vajadzīgo preparātu.

* Homeopātijā ir tūkstošiem medikamentu, un diemžēl ne vienmēr uzreiz izdodas atrast īsto. Daudzas sievietes slēpj savu patieso būtību. Nereti izrādās, ka, piemēram, aiz skarbas, atturīgas biznesa lēdijas tēla slēpjas ļoti maiga, jūtīga sieviete. PMS cēlonis var būt arī iekšējais konflikts. Ar hormonālo kontracepciju ir vienkāršāk, jo visas tabletes atbrīvo no PMS.

Reklāma
Reklāma

* Hormonālās kontracepcijas mīnuss – tā novērš simptomus tikmēr, kamēr to lieto. Pārtraucot terapiju, sūdzības parasti atjaunojas. Turpretī homeopātijas efekts ir ilgstošs, jo tā novērš cēloni.

* Ja simptomi ir viegli un dzīves ritmu neietekmē, nevajag censties tos mazināt. Dažreiz ir labi paraudāt, izteikt partnerim visu, kas sakrājies uz sirds. Sievietei piestāv būt neparedzamai un jūtīgai, jo tieši tas viņu padara par sievieti. PMS patiesībā ir sievišķības pazīme.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.