Foto. pexels.com/Dee Dave

Kā pareizi atdzesēt olas? 0

Pēc vārīšanas atstāj olas karstā ūdenī uz trim līdz piecām minūtēm. Tas palīdz izlīdzināt temperatūru starp čaumalu un iekšpusi, lai ola nesaplaisātu. Kad šis laiks pagājis, karsto ūdeni nomaini uz mēreni siltu un ļauj olām vēl brīdi pastāvēt. Lēnām samazinot temperatūru, olu struktūra pierod pie pārmaiņām un saglabā savu vēlamo struktūru.

Tikai tad, kad olas ir atdzisušas līdz istabas temperatūrai, tās noskalo ar vēsu ūdeni.

Papildu padoms – ja vēlies, lai olas čaumala nāktu nost bez piepūles, ūdenim pievieno šķipsniņu sāls vai karoti etiķa.

Lai gan ieradums apliet olas ar aukstu ūdeni pēc vārīšanas šķiet praktisks, tas var sabojāt gan to izskatu, gan uzturvērtību. Labāk ir dot tām dažas minūtes “atpūsties” karstumā un atdzist pakāpeniski. Šādi rīkojoties, olas saglabās savu dabiski maigo tekstūru, pievilcīgo krāsu un bagātīgo garšu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.