Homeopātija ārstē cilvēku, nevis spiedienu 3

Homeopātija ir alternatīvās medicīnas metode, kurā izmanto no dabas vielām (augiem dzīvniekiem, minerāliem) iegūtus preparātus, lai veicinātu paša organisma spēju atveseļoties. Homeopātiskās zāles ir īpaši pagatavotas – potencētas, lai kļūtu enerģētiski spēcīgas un palīdzētu sabalansēt katru cilvēka personība aspektu – fizisko, mentālo, emocionālo. Preparāta potence norāda tā iedarbības dziļumu un ilgumu. Jo augstāks skaitlis, jo ilgāk tas darbojas un smalkākus organisma procesus ietekmē.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

“Homeopātija iedarbojas uz cilvēka dzīvības spēku regulējošo enerģiju, kas vada visus procesus organismā. Tas nozīmē, ka tiek ārstēta visa ķermeņa darbība un normalizējas arī asinsspiediens,” stāsta ģimenes ārste un homeopāte Santa Liepa.

Lai uzsāktu homeopātisko ārstēšanu, vispirms jānoskaidro iemesls, kāpēc asinsspiediens paaugstinājies vai lēkā, tāpēc pirms tam jāveic daudzi izmeklējumi. Ja augstu asinsspiedienu izraisījusi kāda orgāna, piemēram, sirds vai nieru, slimība, vienmēr nopietni jāapsver doma par sintētisko medikamentu lietošanu, jo ne visos gadījumos labs rezultāts panākams tikai ar dabiskajiem līdzekļiem. Ja cēlonis ir psiholoģisks, jāizsver, vai vajadzīga psihoterapeita palīdzība, vai būs jālieto homeopātiskie līdzekļi, vai pietiks ar pacienta paša iekšējā miera un harmonijas meklējumiem, piemēram, meditāciju vai baznīcas apmeklējumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Pie homeopāta var ārstēt visas slimības, bet ne visiem,” atzīst ārste, tāpēc pacientiem, kuri nav gatavi homeopātiskai terapijai, labāk izvēlēties citu atveseļošanās ceļu.

Homeopātiskā terapija piemērota gan ieilgušai slimībai, gan tādai, kas tikko sākusies. Uz to var pāriet arī tad, ja kādu laiku lietoti sintētiskie medikamenti un paralēli tiem, neaizmirstot par veselīgu uzturu un kustībām. Atšķirībā no sintētiskajiem preparātiem, homeopātiskajiem nav blakņu. Tomēr visiedarbīgākās ir konkrētam cilvēkam piemeklētas homeopātiskās zāles. Piemēram, dažāda dzimuma pacientiem ar paaugstinātu asinsspiedienu homeopāts ieteiks atšķirīgus preparātus, piemēram, Nux vomica (iegūts no auga) derēs vīrietim, bet Lachesis (iegūts no čūskas) – sievietei.

! Homeopātiskie preparāti var zaudēt daļu iedarbības, ja ārstējoties lieto ziedes vai tabletes, kas satur antibiotikas vai hormonus, piemēram, hormonālo kontracepciju.

Homeopātiskie preparāti, kas domāti straujam asinsspiediena kāpumam, iedarbojas dažu stundu laikā, bet ilgstoši paaugstinātam asinsspiedienam paredzētie – aptuveni mēneša laikā. Tāpēc pie homeopāta jānāk ar saviem asinsspiediena mērījumiem, lai izveidotu ārstēšanas plānu. Kad efekts panākts, tas var ilgt gadiem, ja vien to neizjauc kāds notikums vai cita slimība.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.