Foto – LETA

Radari ir apdrošināti 20

Vaicāts par zaudējumiem, kas nodarīti fotoradaru postīšanas rezultātā, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Jānis Aizpors skaidro, ka visi radari ir apdrošināti un bojājumi tiek segti apdrošināšanas līguma ietvaros. “Bojājumi bijuši dažādi, līdz ar to arī izmaksas atšķiras, bet to visu sedz apdrošināšana. Tiek domāts par papildu modernākām apsardzes sistēmām, kas drīzumā parādīses pie radariem. Tieši kādas metodes tiks izmantotas, protams, nevēlamies atklāt.”

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

Aizpors vēsta, ka CSDD nevēlas pārāk daudz runāt par radaru postīšanu, lai tas neradītu papildu vēlmi turpināt huligāniskos gājienus. Pēc viņa domām, līdzīgi kā ar viltus zvaniem par spridzekļiem stacijās un lielveikalos, šādi izgājieni tiek īstenoti, lai iegūtu publicitāti.

Latvijas Automoto biedrības (LAMB) vadītājs Juris Zvirbulis uzskata, ka radaru dedzināšanu rīko daži “asociāli tipi”, kas ar šādām vandalisma metodēm izrāda savu neapmierinātību. “Visticamāk, tie ir ļaudis, kas paši pārkāpuši ceļu satiksmes noteikumus un “cietuši” no fotoradariem.” Zvirbulis norāda, ka stacionārie fotoradari, pirms kuriem ir uzstādītas attiecīgas zīmes, kalpo kā atgādinājums autovadītājiem, ka jāievēro ceļu satiksmes noteikumi, it sevišķi atļautais braukšanas ātrums.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.