Foto – LETA

Liek piebremzēt 20

Valsts amatpersonas uzsver, ka fotoradari ir būtisks instruments, ar kura palīdzību varas iestādes cenšas nodrošināt satiksmes noteikumu ievērošanu, lai samazinātu avāriju upuru skaitu. “Jāsaprot, ka tehniskie līdzekļi nav uzstādīti tāpat vien. Fotoradari tiek uzstādīti vietās, kurās visvairāk apdraudēta ceļu satiksmes drošība un nepieciešams pastiprināti regulēt braukšanas ātrumu,” vēsta Valsts policijas pārstāve Sprudzāne. Viņa norāda, ka radaru ieviešana ir viens no līdzekļiem, ar ko šogad izdevies samazināt satiksmes negadījumos bojāgājušo skaitu. “Diemžēl personas, kuras veikušas radaru postīšanu, iespējams, neapzinās fotoradaru nozīmi ceļu satiksmē, tādējādi apdraudot ne tikai sevi, bet arī citus autovadītājus. Valsts policija aicina ikvienu, kurš redz šāda veida pārkāpumu, ziņot jebkurā policijas iecirknī vai zvanīt pa tālruni 110. Domāsim ne tikai par sevi, bet arī par citiem,” uzsver Sprudzāne.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 3
Lasīt citas ziņas
2016. gadā par radaru fiksētajiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem tika sastādīti vairāk nekā 128 000 protokolu: 97 000 ar stacionāriem fotoradariem un 31 000 ar pārvietojamiem. Stacionārie radari fiksējuši, ka vairumā gadījumu (73%) autovadītāji pārkāpuši atļauto braukšanas ātrumu 20 km/h robežās, bet 23% gadījumu pārkāpums bijis līdz 30 km/h. Lai gan autovadītāji bieži vien negadījumos vaino Latvijas ceļu slikto stāvokli un nelabvēlīgos laika apstākļus, tomēr pētījumi rāda, ka avārijas pat biežāk notiek uz kvalitatīviem ceļiem un labos laika apstākļos, jo šoferi kļūst pārgalvīgāki un vairāk riskē. Tādējādi radari ir efektīvs līdzeklis, kā likt autovadītājiem piebremzēt un samazināt risku.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.