Foto: Praktiskais latvietis

Patiess prieks garšas kārpiņām! Bez cepšanas pagatavojama ķiršu un jogurta krēma kūka 0

Ja šo kūku gatavo nesezonas laikā no saldētiem ķiršiem, tos atlaidina un lieko šķidrumu notecinja, citādi kūka būs mitra un juks ārā.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Pamatnei:

“Es esmu tev līdzās…” 5 pazīmes, ka tavi mīļie no aizsaules joprojām ir tuvumā un sargā
Kokteilis
Mežāžiem derētu palēnināt tempu, bet Auniem būs enerģijas pieplūdums. Nedēļas nogales horoskops
Kokteilis
Dzīvo Rīgas centrā, bet šampūnam naudas nav: latviešu iemīļotais dziesminieks nonācis neapskaužamā situācijā 9
Lasīt citas ziņas

200 g Selgas cepumu
80 g izkausēta sviesta

Krēmam:

400 g grieķu jogurta
200 ml 35% saldā krējuma
100 g cukura
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
10 g želatīna
50 ml auksta ūdens (želatīna uzbriedināšanai)

Ķiršu želejai:

CITI ŠOBRĪD LASA

300 g ķiršu bez kauliņiem
2–3 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote citrona sulas
5 g želatīna
30 ml ūdens

Pagatavošana

Cepumus sīki sasmalcina un sajauc ar izkau­sēto sviestu. Ieklāj kūkas formā (Ø 20–22 cm) un stingri piespiež ar karoti. Liek ledusskapī sacietēt.

Pagatavo jogurta krēmu: želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni, ļauj uzbriest 5–10 minūtes. Saldo krējumu saputo līdz stingrām putām. Jogurtu sajauc ar cukuru un vaniļu. Želatīnu uzsilda, lai kļūst šķidrs. Iemaisa 2–3 ēdamkarotes jogurta, tad visu sajauc kopā. Pēc tam iemaisa putukrējumu. Masu lej uz cepumu pamatnes un kūku liek ledus­skapī vismaz uz stundu, lai sastingst.

Tikmēr pagatavo ķiršu želeju: ķiršus ar cukuru un citrona sulu uzvāra, pavāra 3–5 minūtes. Ja vēlas, var sablendēt. Tad pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisa, līdz tas izšķīst. Ķiršu masu atdzesē un uzmanīgi lej virsū jogurta kārtai. Liek ledusskapī vēl uz 2–3 stundām vai nakti, lai kūka

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.