Foto – Shutterstock

Seksīgi plikumi?! 0

“Vecākiem jāpiedomā arī par pliko bēbju bildēm sociālajos tīklos – kur, kā, cik daudz. Ja publicē, tad jārēķinās, ka tās jau nekur nepazūd. Kamēr bērns ir maziņš, vecākiem tas šķiet jautri, bet, kad paaugas, tas var izraisīt nepatīkamas izjūtas. Jāpadomā uz priekšu, par to, kādu bērna tēlu veido. Diez vai visi plikumi ir jāpublicē – tam domāti ģimenes albumi mājās. To, kā vēlāk kāds izmanto publiski izliktas fotogrāfijas, būtībā vairs nevaram kontrolēt,” brīdina Līga Bernāte.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Lasīt citas ziņas

Lielākiem bērniem un pusaudžiem svarīgi arī iemācīt padomāt par iespaidu, kādu viņi atstāj ar saviem sociālo tīklu profiliem un kādas savas fotogrāfijas ievieto. Daudzas meitenes veido ļoti seksualizētu tēlu ar neslēptu aicinājumu. “Tā ir vēlme pēc attiecībām, atzinības, sevis pierādīšana, centieni ātrāk pieaugt. Iespējams, dzīvē iepazīties ir grūtības, tāpēc internetā cenšas piesaistīt uzmanību ar ko interesantāku, šokējošāku. Ir arī sacensības par draugu un komentāru daudzumu,” apraksta Līga Bernāte, atgādinot, ka interneta drošība ir temats, par ko ar bērnu jārunā kopš mazotnes – tāpat kā izrādām interesi, pie kādiem draugiem bērns ciemojas, uz kādām ballītēm iet un kur nakšņo. Viens no pamatprincipiem – ja ir bildītes, kuras kauns rādīt vecākiem vai skolotājiem, arī internetā tās nav jāliek. “Var parunāt ar bērnu un apjautāties, kā viņam šķiet, kādu ziņu ar šo attēlu viņš nodod, jo viena lieta ir, kā attēlā redzamo uztver padsmitnieks, bet cita – kā pret to izturas pieaudzis vīrietis. Der noskaidrot, ko tavs pusaudzis vispār izprot ar vārdu seksīgs.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.