Foto: Shutterstock / Latvijas Mediji

Prāto, ko likt uz kārā zoba? Šo apgāzto ķiršu kūku ģimene lūgs pagatavot atkal un atkal 0

Ķirši piešķir kūkām svaigumu, nelielu skābumiņu un daudz krāsas. Ogām var uzbārstītinedaudz miltu, lai sula cepoties neiesūcas mīklā. Lieliska recepte!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Mīklai:

Kokteilis
No Auna drosmes līdz Zivju intuīcijai. Pasaki, kas esi pēc horoskopa, un mēs pateiksim, kādas īpašības tev “nāk līdzi pūrā”!
Lai Krievija nepārvērstos par Ķīnas koloniju, tai ir palicis tikai viens ceļš; finansiāli jau tā ir pilnīgi sabrukusi
Veselam
Ir ielikti labi pamati, lai mēs kļūtu par nāciju ar šķībākajiem zobiem – Latvijā, iespējams, darbojas “ortodontu kartelis”
Lasīt citas ziņas

200 g kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
200 g mīksta sviesta
80 g cukura
3 olas
7–8 ēdamkarotes piena
1 tējkarote kanēļa
puscitrona miziņa

Pildījumam:

750 g ķiršu
40 g mandeļu skaidiņu
2 ēdamkarotes mīksta sviesta
2 ēdamkarotes brūnā cukura

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Ķiršus nomazgā un izņem kauliņus. Kūkas veidni (Ø 28 cm) ieziež ar sviestu, uzkaisa brūno cukuru un mandeļu skaidiņas, uzliek ķiršus.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 OC. Pagatavo mīklu: sviestu, cukuru, kanēli un sarīvētu citrona miziņu sakuļ biezā, krēmam līdzīgā masā. Citu pēc citas pa vienai piesit olas. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, tad pa daļām pārmaiņus ar pienu pievieno mīklai.Mīklu klāj uz ķiršiem veidnē un vienmērīgi izlīdzina. Cep 50 minūtes. To, vai kūka gatava, pār­bauda ar koka irbulīti – ja tas ir sauss, kūka ir gatava. Izņem no cepeškrāsns un ļauj 10 minūtes pastāvēt veidnē.

Pēc tam izgāž uz liela šķīvja un atdzesē. Var pārkaisīt ar pūdercukuru vai sasmalcinātiem riekstiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.