Foto – Shutterstock

Tonizējoši līdzekļi un sāls 0

Lai nodrošinātu normālu asinsspiedienu, svarīgi uzņemt pietiekami daudz šķidruma (ne mazāk kā pusotra litra dienā) atbilstīgam asins tilpumam. Vēlama tonizējoša, piemēram, zaļā tēja.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
Ar vienu roku dod, ar otru ņem – G7 dienaskārtībā vairs nav Krievijas aktīvu konfiskācija. Ir tikai bailes?
Lasīt citas ziņas

Īpašu medikamentu asinsspiediena paaugstināšanai nav, taču var izmēģināt dabiskus tonizējošus preparātus, kurus plašā klāstā piedāvā aptiekās. Ja izmeklējumos nav atklātas veselības problēmas, kuras jānovērš, noderēs, piemēram, žeņšeņa preparāti – ar vitamīniem vai tīru ekstraktu. Tie labvēlīgi ietekmēs ne tikai asinsvadu tonusu, bet arī imūno sistēmu. Galvenais tos nepārdozēt un lietošanas laikā regulāri kontrolēt asinsspiedienu.

Ārstu prakses “Aparmita pluss” ģimenes ārste un ājurvēdas konsultante Ilona Ābele-Šrenka sliktas pasšsajūtas brīžos iesaka apēst pustējkaroti sāls vai izšķīdināt to glāzē ūdens un izdzert. Labi, ja šī metode palīdz, taču to nevajadzētu izmantot pārāk bieži. Veselībai par labu noteikti nenāks pastāvīgi uzņemts sāļš ēdiens, jo tādējādi var sabojāt nieres un vielmaiņu, kā arī iedzīvoties citās kaitēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad asinsspiediens noslīd kritiski zemu un tuvojas ģībonis, ieteicams iedzert glāzi ūdens, atrodoties telpā, atvērt logu, apgulties un pacelt kājas augstāk par galvu, lai asinis pieplūstu smadzenēm.

Ājurvērdas konsultante par labu līdzekli asinsspiediena paaugstināšanai atzīst rozmarīna tinktūru, ko lieto pa 10 pilieniem divreiz dienā vienu nedēļu un, ja nepieciešams, ārstēšanas kursu turpina.

Var izmēģināt ājurvēdiskos preparātus, piemēram, ašvagandu, vai arī šādu recepti: 30–40 rozīnes uz nakti iemērc ūdenī un apēd no rīta tukšā dūšā, vēlams vienā un tajā pašā laikā. Izdzer arī ūdeni, kurā tās atradušās, šādu ārstēšanos turpinot apmēram mēnesi.

Cilvēkiem ar zemu asinsspiedienu iesaka neēst daudz maizes, rīsu, kartupeļu, makaronu un citu ar ogļhidrātiem bagātu produktu, kā arī atteikties no alkohola.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.