Foto – Shutterstock

Injekcijas 0


Vienas no zināmākajām ir botulīna toksīna injekcijas, lai mazinātu svīšanu padušu apvidū, reizēm tās pieļaujamas arī roku un pēdu ādā. Dermatoloģe Tatjana Sidorčika skaidro, ka šī viela nebloķē sviedru dziedzerus kā antiperspiranti un dezodoranti, bet samazina svīšanas intensitāti. Procedūra ilgst 20 minūtes, efekts parādās dažu dienu laikā un saglabājas aptuveni astoņus mēnešus. Pēc tam svīšanas intensitāte lēnām atjaunojas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Lasīt citas ziņas

Pastiprināta mīmikas muskuļu aktivitāte pastiprina novecošanas pazīmes, un botulīna toksīna injekcijas palīdz tās mazināt. Šī viela nepadara muskuļus nekustīgus, kā dažkārt domā, bet tikai samazina muskulatūras kustību intensitāti. Vielu injicē galvenokārt pierē, lai mazinātu vertikālās dusmu un horizontālās izbrīna rievas. Labu efektu var panākt arī t.s. varžu kājiņu profilaksē. Pēc procedūras 2–3 dienas jālieto saules aizsargkrēms ar SPF 30–50.

Ja grumbas ādā bijušas visu mūžu, diemžēl pat botulīna toksīns nespēj tās pilnīgi izlīdzināt, jo audi kļuvuši plānāki un nespēj atgūt elastību. Tāpēc ļoti bieži nepieciešamas kombinētās injekcijas, bet to izvērtē speciālists.

CITI ŠOBRĪD LASA

Augsta temperatūra un alkohols noārda botulīnu, tāpēc vismaz piecas dienas nav vēlams apmeklēt saunu un intensīvus treniņus, kā arī lietot alkoholu.

Šīs injekcijas neveic, ja ir muskuļu atonija, parēze vai līdzīgas neiroloģiskas saslimšanas, kā arī jauniešiem līdz 18 gadu vecumam, cilvēkiem ar ādas infekcijām un antibiotiku kursa laikā.

Lai koriģētu sejas ovālu, nostiprinātu vaibstu kontūras un aizpildītu krunciņas, veic dziļās pildvielu injekcijas jeb fillerus. Šīs vielas satur hialuronskābi – viskozu ādas mitrinātāju, kas audos saglabājas 6–24 mēnešus.

Izmantojot ar trombocītiem bagātinātas plazmas injekcijas, tiek palielināts ādas mitruma līmenis, uzlabojas elastība un krāsa, mazinās un izlīdzinās grumbiņas, savelkas paplašinātās poras, sadzīst aknes izraisīti ādas bojājumi.

Dermatoloģe Māra Rone-Kupfere apstiprina, ka šī ir pilnīgi dabiska tehnoloģija, jo cilvēks saņem paša asiņu komponentu – olbaltumvielas, augšanas faktorus u.c. vielas augstā koncentrācijā. Tādējādi notiek kolagēna un hialuronskābes augstvērtīgāka sintēze.

Efekts parādās aptuveni 3–4 nedēļu laikā un ilgst 3–4 mēnešus.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.