Foto: Shutterstock

Otrā pētījumā zinātnieki tiešsaistē aptaujāja 335 cilvēkus, no kuriem lielākā daļa bija heteroseksuāli. Visbeidzot viņi analizēja atklājumus no trešā pētījuma, 14 gadus ilgu heteroseksuālu pāru aptauju ASV. 0

Starp pāriem tie, kuriem sekss ir biežāk, līdz kaut kādai robežai ir laimīgāki. Uzlabojumi labklājībā gan kļuva samērā vienlīdzīgi gadījumā, kad pāris ar seksu nodarbojās vismaz vienreiz nedēļā. Nodarboties ar seksu biežāk gan nav slikti, taču vispārēji tas netika sasaistīts ar augstāku apmierinātību kopumā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
Viedoklis
Armands Puče: Krievs pāri visam! Tā ir sabiedriskā medija šovinistu maskētā rūpe par tā saukto vārda brīvību
Lasīt citas ziņas

Zinātnieki neredzēja atšķirības rezultātos, balstoties uz dzimumu, vecumu vai attiecību ilgumu.

Tomēr atklājumi nepierāda, ka seksa biežums ietekmē laimīgumu, līdz ar to, ka pētījums nebija pielāgots cēloņsakarību noteikšanai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt vientuļiem cilvēkiem, kuriem tobrīd nebija pastāvīgu attiecību, rezultāti bija ļoti atšķirīgi. Viņiem biežāka nodarbošanos ar seksu obligāti nenozīmē lielāku vispārējo dzīves labklājību un laimi.

Iespējams, jebkāda saikne starp seksu un laimi vientuļajiem cilvēkiem ir atkarīga no attiecību konteksta un tā, cik komfortabli viņi jūtas, nodarbojoties ar seksu ārpus attiecībām, apgalvo pētnieki.

Pētījums arī uzrāda, ka nodarbošanās ar mīlestību vienreiz nedēļā ir vidējais rādītājs starp pāriem.

“Iespējams, šis ir vidējais rādītājs, jo izskatās, ka tas spēj sniegt maksimālo uzlabojumu pāru labklājībai,” saka Mjūsa. “Ļoti iespējams, ka sekss vienreiz nedēļā ir pietiekams, lai vidēji statistiskais pāris spētu uzturēt gan savu intīmo saikni, gan sajust, ka viņiem ir aktīva seksuālā dzīve, un tieši tāpēc mēs to uzskatām par galveno ieguvumu.”

Australijas Monaša Universitātes ekonomikas profesors Rasels Smits, kas pēta arī seksualitāti, apgalvo, ka seksa biežums nav vienīgais faktors, kurš ietekmē labklājību.

Viņa paša pētījums ir nodrošinājis pierādījumus, lai atbalstītu pieņēmumus, kuri var šķist acīmredzami. Pāri ir laimīgāki, kad sekss ir labāks, un vīrieši gūst laimi vairāk no seksa fiziskajiem aspektiem, kamēr sievietes laime ir vairāk saistīta ar tā emocionālo pusi.

Pat ja tas viss ir patiesība, kāpēc gan vairāk nevarētu nozīmēt labāk?

“Tāpat kā ar saldējumu,” saka Smits. “Tu izbaudi savu pirmo saldējumu. Tu izbaudi arī otro saldējumu, bet ne tik ļoti. Tu varētu gūt arī kaut kādu baudījumu no trešā, bet jau mazāk, jo esi jau paēdis, guvis sāta sajūtu, sāc satraukties par kalorijām un tā tālāk.”

Reklāma
Reklāma

Avots: webmed.com

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.