Nebaidīties, sajust un baudīt…
Nebaidīties, sajust un baudīt…
Foto – Linda Šlēziņa, Edvīns Kamoliņš, Valdis Semjonovs

Pēdas ir ķermeņa spogulis 0


Pastaigu pa sajūtu takām var salīdzināt ar pēdu refleksogēno masāžu, kurā uz visiem punktiem tiek izdarīts maigs spiediens. Šie punkti ir saistīti ar noteiktiem iekšējiem orgāniem, dziedzeriem un audiem, t.i., ar visām organisma struktūrām, un neliels spiediens uz tiem ietekmē konkrēto orgānu, normalizē tā darbību. Punktu masāža rada dziļu atslābumu, kliedē spriedzi un saspringumu, stimulē organismu pašārstniecībai, uzlabo asinsriti, normalizē asinsspiedienu, rada labsajūtu, uzlabo miega kvalitāti un novērš miega traucējumus, atslābina muskuļus, remdē sāpes, uzlabo locītavu kustīgumu, attīra ķermeni no kaitīgām vielām un toksīniem, atjauno hormonālo līdzsvaru, mazina PMS simptomus, meno­pauzes izpausmes, uzlabo gremošanu, palēnina un padziļina elpošanu, atjauno emocionālo līdzsvaru, nomierina jebkura orgāna pārmērīgu aktivitāti un stimulē to nepietiekamas darbības gadījumā.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Daži jūtas kā no ķēdes norāvušies, citi otru reizi uz tā paša grābekļa neuzkāps. Es… nekad nevēlos tur atgriezties” – Līnas stāsts par tikšanu prom no krīzes centra 14
10 produkti, kas “svilina taukus” un paātrina vielmaiņu
Prezidenta izbrauciens ar riteni pārvērties Daugavā ieslīdējušas jaunietes glābšanas misijā 117
Lasīt citas ziņas

Sertificēta masiere Dace Baltiņa stāsta: – Staigāšana pa sajūtu takām ir veselīga un laba. Uz pēdām atrodas reflektorie punkti, kas pastaigas laikā tiek stimulēti un masēti. Katram individuāli jāizvērtē šādas aktivitātes ietekme uz pašsajūtu un organismu. Pastaiga ir ilgstoša, un, iespējams, jutīgākiem cilvēkiem tā iedarbojas spēcīgāk. Ar basām kājām nevajadzētu staigāt, ja ir atvērtas brūces vai čūlas.

Bet katrs jau var atrast arī savu taku – mājas tuvumā, mežā, jūras krastā, pļavā. Vasara ir īstais laiks, lai pēc iespējas vairāk staigātu basām kājām, tādējādi stiprinot imunitāti un norūdoties.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.