Foto – Matīss Markovskis

Cūkas dzīvo kārtīgāk 0

Siltajā laikā regulāra cīņa notiek ar bezpajumtniekiem, kuri mežos veido apmetņu vietas. Tur viņi aicina ciemiņus, lieto alkoholu un piemēslo. Negribas dēvēt to par cūku kūti, jo cūkas dzīvo kārtīgāk, teic Valērijs Morozs. “Ar bezpajumtniekiem jārunā pa labam, citādi mēdz sekot atriebība. Bez jebkāda brīdinājuma savu apmetni ir pametuši, bet turpat deg mežs. Pēc tam pierādīt neko vairs nevar. Ļoti daudzi šādi apmetas Imantā vai tepat Mežaparkā, kur ir mūsu ofiss. Tad izsaucu pašvaldības policiju, bet kādu gan sodu gan var piemērot bezpajumtniekam?”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Lasīt citas ziņas

Piemēslo arī jaunā paaudze. “Bērniem reizēm ir pilnīgi vienalga, kur nomest atkritumus. Skolotāji ar audzēkņiem nāk ekskursijās uz izstādi Iepazīsties – koks!. Dažreiz pēc skolēnu pasākumiem var manīt izmētātus konfekšu papīrus, saldējuma kociņus, pudeles. Tas, vai bērni piemēslo, ir atkarīgs no mums, pieaugušajiem. Mūsdienu jaunajai paaudzei ir daudz tiesību, bet maz pienākumu. Skolotāja baidās audzēknim kaut ko norādīt. Bet ir jāaudzina! Ja redz, ka viņš nometis papīru, jāliek pacelt un iemest atkritumu urnā,” spriež Valērijs.

Jāvāc atbildīgi!

No Rīgas un Pierīgas mežiem sezonā tiek nodoti vidēji 3000 kubikmetri atkritumu. Nevarētu teikt, ka piesārņojums laika gaitā būtu audzis vai mazinājies. Tie, kas piesārņo, turpina to darīt, taču arī vācēju skaits, par laimi, nerūk, novērojis speciālists.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ir cilvēki, kurus noalgo sezonas darbam. Viņi vāc atkritumus maisos, sakrauj kaudzēs. Divas reizes nedēļā, vadoties pēc GPS koordinātām, piebrauc Rīgas mežu smagā mašīna, maisus savāc un par maksu nodod poligonos Meliorators-J un Getliņi EKO.

Lielā pavasara talka ir vienīgais pasākums, kurā piedalās brīvprātīgie atkritumu vācēji. Protams, tas ir vērtīgs pasākums, jo uz neilgu brīdi vide kļūst tīrāka. Bet pavasara talku dēļ rodas arī citas problēmas. Ja nevienam neziņo par to, ka rīkos talku, labu nodomu vadīts, cilvēks sakrauj visus atkritumus maisos un atstāj, kur pagadās, cerot, ka gan jau kāds pēc tam aizvedīs. Ja grib talkot, aktivitātes vajag pieteikt, sazinoties ar Rīgas mežu mežzini Uldi Gaisu. Kontakti atrodami Rīgas mežu mājaslapā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.