Gatavošanas laiks: apmēram stunda. 0


* Vispirms pagatavo pirmo kārtu: banānus kopā ar naža galu stēvijas un iegūto masu sajauc ar auzu pārslām (Māris iesaka nepārcensties ar stēviju – ja par daudz, garša kļūst nepatīkama. Viņš iegādājies nelielu burciņu šāda pulvera par 8 eiro – ar to pietiekot veselam gadam). Banānu un pārslu masu ievieto formā un izlīdzina.
* Gatavo nākamo kārtu: gabaliņos sagrieztos ābolus sablendē ar kanēli, škipsniņu stēvijas pulvera un pāris ēdamkarotēm cukura (cukuru var arī nelikt, bet tas torti padara kārdinošāku, paskaidro receptes autors). Ābolu masā ātri iemaisa puskrūzi malto linsēklu un masu ieklāj formā (tas jādara veikli, jo šis maisījums drīz vien kļūst stīvs – kā ģipsis).
* Gatavo glazūru: trīs ēdamkarotes kakao sajauc ar pusi naža gala stēvijas pulvera, 2 ēdamkarotēm cukura un trešdaļu krūzes linsēklu. Iejauc ūdeni, līdz masa ir bieza krējuma konsistencē, un ātri ziež uz tortes.
* Rotā ar smiltsērkšķu ogām un kazenēm. Māris dekorēšanai izmantojis arī drusciņu kokosriekstu skaidiņu, pīlādžus un kreses.
Tad torti uz visu nakti novieto aukstumā, lai auzu pārslas un linsēklas labi uzbriest. Nākamajā dienā torte ir gatava! Atliek vien gaidīt viesus…

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav 285
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Māra piezīme: ābolu vietā var izmantot plūmes.

Lasi arī par vegānfestivālu, kas notiks 26. augustā

CITI ŠOBRĪD LASA

Lasi arī interviju ar Māri Slanāru “Iegaumēju sievas teikto – brauc, kur gribi.” Māra Slanāra personiskais attiecību stāsts”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.