Foto – Aija Geida

Pašu gatavota rudzu un kviešu maize 0

Svaigi maltos pilngraudu miltos ir viss nepieciešamais, lai cilvēks uzņemtu B grupas vitamīnus, vērtīgus mikroelementus un enerģiju visai dienai. Kā izcept ģimenei veselīgu pilngraudu miltu maizi, turklāt bez ilgstošas raudzēšanas? Nav sarežģīti!

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
TESTS. Atbildi uz 10 jautājumiem un uzzini, kādu vērtējumu tu iegūtu šajā latviešu valodas testā!
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 250 g pilngraudu rudzu miltu
• 250 g pilngraudu kviešu miltu
• 100 g sviesta
• 300 ml sūkalu vai silta ūdens
• 2 ēdamkarotes citrona sulas (ja izmanto ūdeni)
• 2 ēdamkarotes brūnā cukura
• 1,5 tējkarotes sāls
• 1,5 tējkarotes ķimeņu
• ½ tējkarotes malta koriandra
• ½ tējkarotes maltu krustnagliņu
• Tējkarote malta kanēļa
• Tējkarote sodas

Gatavošana
Svaigi maltos miltus sajauc ar sodu, cukuru, sāli un garšvielām. Sviestu izkausē uz mazas uguns, nedaudz atdzesē un ieberž miltos. Pielej sūkalas vai ūdeni, kam pievienota citrona sula. Rūpīgi samīca, liek maizes formiņā un cep iepriekš līdz +160 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni stundu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.