Foto – Shutterstock.com

6. Ieplānojiet vairāk laika pilsētas apskatei 0


Cilvēkiem gados temps ir lēnāks, vajag vairāk laika pilsētas apskatei.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā
Lasīt citas ziņas

7. Vairāk objekti, ar kuriem “nošaut divus zaķus”

Jauniem cilvēkiem nav grūtību vienā dienā apskatīt vairākas vietas, dažāda veida atpūtai. Plānojot atpūtu ar vecākiem, cenšos izvēlēties universālākas vietas, kur, piemēram, ir gan pludmale, gan veikali, gan kultūras apskates objekti.

8. Akcentē kultūras pasākumus

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai nenogurtu viens no otra (tas atkarīgs arī, kādas ir jūsu attiecības, protams), ir vēlams ieplānot kultūras un izklaides pasākumus, jo tad jums nav nemitīgi jārisina dialogi. Tās var būt pastaigas ar gidu, kas runā valodā, ko vecāks saprot, sporta aktivitātes (futbols, teniss vai kas cits, kas vecākiem patīk), teātris vai koncerti u.tml. Tas palīdzēs atpūsties bez nemitīgas attiecību veidošanas. Ticiet man, var nogurt no tā, ka visu laiku esi gids vai tulks.

9. Uzmanīgi izvēlieties restorānus

Cilvēki briedumā nereti ir mazāk atvērti jaunajam, stingri turas pie saviem ieradumiem. Daudziem ir grūtības ar kuņģi, jāievēro kāda diēta un ir vēl kādi ierobežojumi. Tas viss jāņem vērā, izvēloties restorānus un kafejnīcas. Laicīgi jāiepazīst ceļojuma vietas ēdienkarte un jābūt priekšstatam, kā savus vecākus ēdināsiet. Pievērsiet uzmanību kafejnīcu darbalaikiem – ne visās valstīs ir iespēja pilnvērtīgi paēst pusdienas laikā.

10. Paskaidrojiet katru soli

Droši vien jūs ceļojat vairāk nekā vecāki. Tāpēc izskaidrojiet, ko un kā esat ieplānojuši. Pārrunājiet un plānojiet kopā.

11. Negaidiet sajūsmu un nedariet to, kas jums nepatīk

Daidzi radinieki burkšķ vienkārši aiz ieraduma. Ir tādi, kas ar visu savu būtību parāda, ka arī mājās bija gana labi un kāpēc gan tik tālu bijis jābrauc. Citi saka – viss jau ir labi, bet pagājušajā reizē bija labāk. Citiem vārdiem sakiet, esiet gatavi, ka ģimene var arī nebūt sajūsmā. Negaidiet uzslavas. Un nekad neorganizējiet atpūtu, kas nav atpūta arī jums pašiem. Arī jūs esat tūristi, tāpat kā jūsu radinieki, nevis bezmaksas gids, autovadītājs un iepirkšanās konsultants. Un tieši atpūta, nevis “paldies” ir jūsu atpūtas mērķis.

Izmantots livejournal.com materiāls

 
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.