Foto-Shutterstock

Miķeļdienas sēņu zupa 1

Šo zupu var gatavot vairākos veidos. Tomēr varbūt īpašajai ēdienreizei piestāvēs sātīga un smalka krēmzupa?

Reklāma
Reklāma
“Saņēmu algas lapiņu, esmu šokā. Es starpbrīžos raudu!” Skolotāja sociālajos tīklos dalās ar realitāti, kas jāpacieš pedagogiem 23
TV24
“Kas ir šie cilvēki? Pēc studentiem viņi īsti neizskatās…” Pabriks rosina noskaidrot, kāpēc Latvijā vērojams trešo valstu imigrantu pieplūdums
Pieci pārtikas produkti, kuri var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas 3-4 zupas porcijām:
500 g svaigas, saldētas vai kaltētas sēnes (iepriekš iemērcot uz pāris stundām ūdenī)
2 sīpoli
2-3 ķiploka daiviņas
olīveļļa
4 kartupeļi
pētersīļa lapiņas un dilles
3-4 tējk. saldā krējuma
pusglāze piena
ūdens
sāls, pipari, timiāns
Papildinājumam: grauzdiņi

Pagatavošana

Sākumā jābūt sagatavotām sēnēm: nedaudz atkausē – ja saldētas;  izmērcē – ja kaltētas; vai vienkārši nomazgā un notīra – ja svaigas. Sēnes sagriež nelielos gabaliņos. Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus, tad nedaudz cep uzkarsētā olīveļļā, pievieno arī sagrieztās sēnes. Visu cep aptuveni 7-10 minūtes uz mērenas uguns, kamēr sēnes maina krāsu. Pievieno sāli, piparus, timiānu. Sagriež arī kartupeļus, pievieno sēnēm. Cep vēl 5 minūtes uz mērenas uguns. Pienu atšķaida ar pusglāzi ūdens un ielej cepamajās sēnēs, visu sautē, kamēr kartupeļi pavisam gatavi. Visu masu no pannas pārvieto tur, kur var sablenderēt. Beigās pievieno krējumu un visu kārtīgi samaisa, kamēr karsts. Rotā ar pētersīļiem, dillēm un uzkož ar grauzdiņiem (vai pārkaisa smukumam).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.