Sviedri garantēti

 0


Amatiera līmenī spīdmintons pieejams ikvienam, kas spēj paskriet, lēkt un cilāt raketi. Santa novērojusi, ka bērni šo sporta veidu apgūst vieglāk nekā badmintonu: rakete ir platāka, ērtāk satverama, stīgu laukums – lielāks, līdz ar to vienkāršāk uztvert bumbiņu jeb spīderi.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Var spēlēt gan iesācēji, kuriem nav iemaņu ne badmintonā, ne tenisā, gan pieredzējušāki sportisti, kas drīz vien piedalās turnīros un sacensībās. “Pie mums spēlē gan basketbolisti, gan florbolisti. Ir viens regbijists, bet daži spēlētāji agrāk ar sportu nav nodarbojušies. Nāk daudz dāmu, lai izkustētos pēc darba, nevis spēlētu, mērķējot uz sacensībām. Viena no viņām teica: nevienā sporta veidā es nesvīstu, bet šajā gan! Nav jau brīnums – spīdmintonā daudz jākustas, jāskrien!”

Spēlējam Brenguļu sporta zālē. Sākumā Santa rāda, kā un no kuras vietas laukumā jāservē (servē vienmēr no apakšas). Iesaka turēties laukuma kvadrāta priekšpusē un tur arī vienmēr atgriezties, ja iznācis aizskriet pa labi vai pa kreisi, vai atpakaļ: citādi var nepaspēt atsist bumbiņu, kas lido uz laukuma pretējo stūri!

CITI ŠOBRĪD LASA

Vispirms izmantojam vieglāko, iesācējiem domāto bumbiņu jeb spīderi. Šķiet pavisam viegli, kā badmintonā, tikai nedaudz dīvaini, ka otra spēlētāja atrodas tik tālu…

Kad esmu mazliet iesildījusies, trenere ierosina ņemt profesionāļiem domāto spīderi. Tagad sākas skriešana! Bumbiņa lido daudz ātrāk, svilpdama kā putniņš, un jānopūlas ne pa jokam, lai paspētu atsist. Drīz vien saprotu, cik noderīgs bijis ieteikums turēties laukuma priekšpusē: tiklīdz to aizmirstu, jāpieliek vairāk pūļu, lai spīderi atsistu pretējā laukuma pusē vai tālu aizmugurē.

Spēlējam tāpat vien, punktus neskaitot. Pēc aptuveni 20 minūtēm nedaudz atpūšamies, tad atsākam. Vēl pēc minūtēm 15 esmu bez elpas! Esmu skrējusi, lēkusi, atsitusi un kliegusi, ja sitiens izdevies neveikls vai spīderi neesmu panākusi. Jūtu, kā riņķo asinis un auļo sirds, bet uz pieres izspiedušies sviedri. Fantastiski labas sajūtas – jo īpaši, kad trenere paslavē: pirmajai reizei mans sniegums bijis gluži ciešams! “Pirmajai reizei – ideāli! Servītes izdevās, tas jau vien ir daudz.” Nākamajā dienā jūtu, ka slodze bijusi plecos un labajai rokai – tāpat kā pēc intensīvas badmintona spēles.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.