FOTO: @edamskaisti/Facebook

Bērnības bufetes bulciņas – mīkstas, saldas un ar krēmīgu pildījumu 0

Klasiska vērtība, kas atgādina skolas laika bufeti vai ciemošanos pie vecmāmiņas, šīs mīkstās bulciņas ar skābā krējuma pildījumu ir vienkārši pagatavojamas un lieliski garšo gan siltas, gan atdzisušas. Recepte no @edamskaisti.

Reklāma
Reklāma
Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu 54
“Pases pazudušas, iestrēguši Arābu Emirātos, būs jāmaksā 6000 eiro,” Didrihsone atklāj, ka nezina, kā tiks uz Latviju
Kokteilis
VIDEO. “Pacēlām viņai vēderu, un tur viss bija jēls līdz kaulam!” Šova zvaigzne Margarita Kolosova vaino mediķus mammas nāvē 63
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas:
Mīkla:
1. 25g svaigais raugs (kas kubiciņā);
2. 3 ēdamkarotes cukurs;
3. 230ml piena;
4. 420g miltu;
5. 40g sviesta.
Pildījums:
1. 350g skābais krējums;
2. 2 ēdamkarotes miltu;
3. Saldinātājs (pēc garšas, bet ap 3-4 ēdamkarotēm stevija/cukurs);
4. Vaniļa.

Pagatavošana:
1. Bļodā sadrupina raugu, pievieno cukuru un aplej ar siltu pienu, atstāj uz 15 minūtēm atpūsties.
2. Tad pievieno izkausētu sviestu un miltus, izmīca un noliek siltumā uz 35min.
3. Kad mīkla uzaugusi, sarullē to desā, sagriež vienādos gabaliņos un gabaliņus sarullē bumbiņās.
4. Katru bumbiņu izmīca par piciņu, iekšā liek pielikumu un cep 175 grādos ap 20min.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ieteikumi:
Pildījumam var pievienot papildus rozīnes/riekstiņus utt. pēc saviem ieskatiem.
Bulciņas labāk taisīt mazākas un plānākas, tad garoziņa būs mazāka.
Var izmantot arī sauso raugu, tad ievērojam proporciju 1g sausā – 3g slapjā.
Maliņas var apsmērēt ar olas baltumu, bet pildījumam pievienot dzeltenumu!

Lai labi garšo!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.