Foto – Shutterstock

Vieglāk, ja ir skaidrs mērķis 0


Skolēni 11–13 gadu vecumā jauno mācību gadu parasti gaida, lai satiktos ar klasesbiedriem. Kamēr vēl nav intensīvi jāmācās, skolas sākums tiek uztverts ar prieku.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Mācības vieglāk atsākt vidusskolēniem, kuri zina, ko vēlas apgūt turpmāk. Šajā vecumā ļoti nozīmīga ir pedagoga personība – ja patīk skolotājs, interesē arī mācību priekšmets. Viņi cenšas saņemt sev nozīmīgas personas uzslavu, kas ir lieliska motivācija.

Savukārt, ja vidusskolēnam tālākais mērķis nav skaidrs, nav brīnums, ka viņš uzvedīsies tāpat kā pusaudzis, uzskatot skolu par vietu, kur vienkārši patusēt.

Notikušas pārmaiņas

CITI ŠOBRĪD LASA

Vasaras brīvlaikā daudz kas ir mainījies, piemēram, 5. klases audzēkņi pirms brīvlaika vēl bija bērnišķīgi, taču rudenī meitenes ir pilnīgi pārvērtušās un vīzdegunīgi skatās uz zēniem.

Garajā brīvlaikā ir atrasts no skolas vides un mācīšanās, aizmirsta mācību viela. Tomēr vasarā nevajadzētu likt savai atvasei mācīties. Daudzās ģimenēs prasa izpildīt vienu matemātikas uzdevumu dienā vai veltīt laiku lasīšanai, taču, ja bērns pats to nevēlas, tas izraisīs negatīvu attieksmi. Ja mājās ir jaunāko klašu audzēknis, Iveta Aunīte iesaka obligātās literatūras iepazīšanā iesaistīties arī vecākiem, piemēram, katram pārmaiņus izlasīt vienu lappusi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.