Sirkka liepa maize. Foto: Timurs Subhankulovs/Latvijas Avīze

Žurnāla “36,6°C” žurnālistes degustē veselīgo maizi ar kukaiņiem. Kukulītī 70 samalti circeņi! 0

Žurnāla 36,6°C redakcijā notika neparasta pārtikas produkta degustācija: nogaršojām maizi ar mājas circeņiem (uz iepakojuma norādīts kukaiņa latīniskais nosaukums – Acheta domesticus).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Neparasto produktu no Somijas atveda kādreizējā kolēģe Aija Lulle, pelēko maizīti varējām baudīt pavisam svaigu. Degustācijas dalībnieki atzina, ka circeņmaize ir ļoti garšīga. Stipri atgādina itāļu čabatu, taču nav tik sāļa. Nekādus kukaiņu fragmentus gan maizē nemanīja – laikam tie samalti ļoti smalki. Maizei ir arī citādas piedevas, piemēram, sezama sēkliņas, tāpēc nevar apgalvot, ka starp zobiem noteikti kraukšķēja taisnspārņu gabaliņi.

Jau vēstīts, ka šāda maize ir roku darbs un to cep tikai “Fazer” ceptuvēs Somijas lielveikalos. Katrā kukulītī ir 70 samalti kaltētie circeņi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pastāv viedoklis, ka līdz ar iedzīvotāju skaita palielināšanos par nozīmīgu cilvēku pārtikas daļu kļūs kukaiņi un kāpuri – daudzas sugas satur pietiekami daudz proteīnu, tādēļ varētu kļūt par labu enerģijas avotu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.