Dietologs atklāj, kāpēc neviens nekad neražos čipšus bez sāls 0

Pārmērīga sāls un cukura lietošana uzturā saistīta ar pieradumu, TV24 raidījumā “Dr. Apinis” šādu uzskata pauda Latvijas Diētas ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs Andis Brēmanis.

Saikne ir maģiska! Neviens mājdzīvnieks nespēj mīlēt jūs tā, kā šīs 10 suņu šķirnes
Kokteilis
Džilis atkal brīvs: 7 viņa drāmas un dāmas, par kurām biji aizmirsis 3
Ultimāts Eiropai: ASV pieprasa līdz 2027. gadam pārņemt lielāko daļu NATO aizsardzības atbildības 22
Lasīt citas ziņas

Brēmanis stāsta, ka garšas izjūtas ar laiku mainās: ja, piemēram, studentu laikos bija ierasts kafijai pievienot divas tējkarotes cukura, tad tagad tāda kafija garšotu pēc sīrupa.

Garšas izjūtas mainās, bet, ja pie pieraduma netiek strādāts un nav centienu to mainīt, tas tāds arī paliks, viņš norāda.

CITI ŠOBRĪD LASA

Piemēram, ražotāji izmanto to, ka vairums cilvēku dod priekšroku saldākajam produktam, tāpēc ražo to, ko labāk varēs pārdot.

Dietologs pastāsta, ka reiz viesojies “Ādažu čipsu” ražotnē, kur jautājis, kāpēc čipsus nevar ražot bez pievienota sāls? Uzņēmumā teikts, ka tad tos neviens nepirkšot.

SAISTĪTIE RAKSTI