Publicitātes foto

Mums ir jāiemācās dzert ūdeni 0


Tāpat cenšos dzert daudz ūdens, ko iesaku visiem, neatkarīgi no tā, cik lielu daļu no dienas pavadāt aktīvi. Tiem, kas sporto, protams, jādzer īpaši daudz. Katrā treniņā izdzeru nepilnu litru, kopumā pa dienu izdzerot vismaz 3 l ūdens. Īpaši neuztrauc runas par plastmasas pudeļu kaitīgumu, galvenais, ko ievēroju, mazās plastmasas pudeles neizmantoju vairāk par vienu reizi, taču ikdienā parasti ņemu līdzi savu sporta pudeli, ko regulāri uzpildu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Lasīt citas ziņas

Runājot par nepieciešamo ūdens daudzumu dienā, jāsaka, ka sevi ir jāpiespiež dzert, turklāt darīt to regulāri, lai tas kļūtu par automātisku ieradumu. Dzert tikai tad, kad jau slāpst, nav pareizi, jo tad jau ir par vēlu, tad ķermenis jau sauc palīgā. Mums ir jāiemācās dzert ūdeni – līdzīgi, kā ik palaikam paskatāmies telefonā, vai nav atnākušās kādas ziņas, tikpat regulāri vajadzētu arī padzerties. Reizēm pat neprotam atpazīt to sajūtu, kad mums gribas dzert, un kļūdaini to kompensējam kaut ko apēdot. Ir pat speciālas mobilās aplikācijas, kas ik pa laikam atsūta atgādinājumu – padzeries!

Svētkos uz galda ir viss, tikai ne ūdens

Birojos nereti ir, piemēram, ūdens automāts, un ik palaikam, ejot padzerties, mēs ne tikai uzņemam nepieciešamo ūdeni, bet arī uz brīdi atraujamies no datora ekrāna, kas arī ir ļoti nepieciešams. Esmu pamanījusi, ka lielākā problēma ar ūdens dzeršanu mūsu sabiedrībā ir dažādās svinībās, kad galdi lūst no trekniem un sātīgiem ēdieniem, bet tīrs ūdens visbiežāk nemaz nav uz galda. Ir dažādas sulas, morsi un limonādes, kas tikai piepilda mūsu organismu ar cukuru, taču neveldzē slāpes.

Vēderpresi patiesībā veido virtuvē

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā jau minēju, nepiedomājot pie uztura, visbiežāk arī nevar sasniegt cerētos rezultātus. Sports paātrina vielmaiņu, bet uzturs veido vismaz 80% no rezultāta. Ir kļūdaini domāt – sākšu sportot un tad jau varēšu ēst visu, ko vēlos. Ir jāatceras, ka vēderpresi patiesībā taisa virtuvē! Vasarā, baudot grillētos ēdienus, noteikti ievērojiet mēru – pilnīgi pietiek ar dažiem gaļas gabaliņiem, kas papildināti ar svaigiem dārzeņiem. Būtiskākais ir aiziet no galda tad, kad jūties vēl mazliet izsalcis, un pēc lielām svinībām noteikti ievērot atslodzes dienas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.