Nodarbojies ar fiziskajām aktivitātēm! 0

Ja līdz šim fizisku treniņu nav bijis, nevajag uzreiz izvēlēties ļoti lielu slodzi. Sākumā pietiks pastaigāties kādus pāris kilometrus dienā, un tikai pēc kāda laika varēs mēģināt šādu attālumu noskriet.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Daudzi dara aplam, izvēloties tikai aerobo slodzi, piemēram, aerobiku, skriešanu, peldēšanu vai riteņbraukšanu, kas paaugstina organisma sistēmu funkcionālo stāvokli. Tādējādi tiek sadedzinātas kalorijas, taču nepieciešama arī anaerobā slodze, piemēram, nodarbības trenažieru zālē, lai palielinātu muskuļu masu. Muskuļi izmanto vairāk enerģijas nekā tauku šūnas un paātrina vielmaiņu, tāpēc šādas nodarbes būtu jāplāno vismaz 3–4 reizes nedēļā. Tomēr, ja esam kādu laiku trenējuši muskuļus, tas nenozīmē, ka vielmaiņa vēl ilgi būs pietiekami aktīva. Šis process tiek veicināts kustoties, bet pēc tam atgriežas sākuma stāvoklī, tādēļ aktivitātes tikai reizi nedēļā neglābs.

Aplami ir domāt: jo intensīvāk sportošu, jo vielmaiņa noritēs straujāk. Pats svarīgākais, lai fiziskās aktivitātes būtu regulāras un pastāvīgas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viens no galvenajiem iemesliem, kas kavē vielmaiņu, ir mazkustība. “Sēdošs darbs ir ļoti grūts, tāpēc tam jātrenējas katru dienu. Nav nekāda attaisnojuma, lai to nedarītu,” smaida Lizete Puga.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.