“Šis sadārdzinājums pārvelk svītru visiem maniem nākotnes plāniem. Man ir pilnīgi skaidrs, ka saimniekošana vairs neatmaksāsies – es tikšu izputināts,” atzīst Sandis Veide.
“Šis sadārdzinājums pārvelk svītru visiem maniem nākotnes plāniem. Man ir pilnīgi skaidrs, ka saimniekošana vairs neatmaksāsies – es tikšu izputināts,” atzīst Sandis Veide.
Foto-Valdis Semjonovs

Piesola “individuālu pieeju” 16

Tālruņa sarunās uzņēmuma “Sadales tīkls” valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis gan esot solījis Sandim, ka meklēšot atrisinājumu un “individuālu pieeju” katram, kurš strādā tādos pašos vai līdzīgos apstākļos kā Dundagas novada zemnieks. Taču, kā Sandis Veide domā, esot jāšaubās, vai piesolītā “individuālā pieeja” vispār būs, ja jau septembra sākumā pienāks jaunie elektrības rēķini par augustu. Tālruņa sarunā uzņēmuma “Sadales tīkls” klientu vadības direktors Imants Krūmiņš varējis ieteikt vien iepriekš jau zināmo – samazināt pieslēguma jaudu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 83
Lasīt citas ziņas

“No šīm sarunām nebija nekādas jēgas, Cik gudrs Rīgā iebraucu, tik gudrs aizbraucu. Kad cita starpā jautāju, kāpēc vispār vajadzīgi šādi tarifi un tik milzīgs sadārdzinājums, “Sadales tīkls” rāda ar pirkstu uz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju, kas tos apstiprinājusi. Kad to pašu jautāju komisijai, tā norāda uz “Sadales tīklu”, kurš to pieprasījis,” teic Sandis.

“Sadales tīkla” valdes priekšsēdētājam Andim Pinkulim secinājums ir viens – Sandis Veide šo elektrotīkla jaudu neizmanto efektīvi: “Ar zemnieku jau vairakkārt esam pārrunājuši iespējas, kā efektīvi izmantot esošā elektrotīkla pieslēguma jaudu, aicinot izvērtēt, vai tik liela patiešām ir nepieciešama.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Sandim jautāju, ko viņš iesāks septembrī, ja “Sadales tīkls” nepiedāvās nekādu citu atrisinājumu. “Lai tad uzņēmums man atdod tos apmēram 3000 latu, kurus savulaik samaksāju par transformatora izbūvi, un aizvāc to pavisam. Man tik dārgus pakalpojumus nevajag! Saimniecības vajadzībām elektrības iegūšanai izmantošu dīzeļģeneratoru. Tā iznāks nesalīdzināmi lētāk nekā maksājot šos 1300 eiro gadā tikai par it kā liekajiem ampēriem vien,” atbild Sandis.

 
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.