Foto. pexels.com/Tajana R

Vai uz vāciņa var būt baktērijas? 0

Jā, tas ir iespējams. Vāks ir pirmā barjera starp jogurtu un ārējo vidi, taču tas ir pakļauts dažādiem piesārņojuma avotiem – gaisā esošiem mikroorganismiem, rokām vai netīrām virsmām. Ja jogurts tiek nepareizi uzglabāts, baktēriju risks palielinās.

Lai gan mikrobioloģiskais risks ir zems, tas pastāv, īpaši cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu, maziem bērniem vai grūtniecēm. Daži mikrobi, piemēram, Listeria monocytogenes, lai arī reti, var izdzīvot ledusskapja temperatūrā un atrasties uz iepakojuma.

ANSES iesaka ievērot stingru higiēnu, rīkojoties ar piena produktiem, un izvairīties no tiešas mutes saskares ar iepakojumu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.