Kāpēc mellenes tik ātri bojājas? 0

Mellenes ir īpaši jutīgas pret mitrumu un pelējumu to plānās, maigās miziņas dēļ. Kad tās tiek novāktas, uz virsmas dabiski saglabājas mikroskopiskas pelējuma sporas, kas siltumā un mitrumā ātri attīstās. Turklāt mellenes satur daudz ūdens un cukura, kas ir ideāla vide mikroorganismiem.

Bez pareizas uzglabāšanas tās var sākt pūt vai zaudēt savu stingrību jau dažu dienu laikā. Tāpēc svarīgi ne tikai noskalot tās ar etiķi, bet arī pārliecināties, ka tās ir pilnībā sausas pirms ievietošanas ledusskapī – mitrums ir galvenais ienaidnieks.

Gardās mellenes!
Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.